Hoppa till innehåll
Hem » 05 februari 08:11, Sammanfattning natt, Jönköpings län

05 februari 08:11, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 60-tal ärenden mellan kl 21.30 och 07. Flera personer har gripits i olika ärenden, se nedan. Händelser i urval:

21.39 Det kom larm om att det hade varit bråk inne i en bostad i Hjältevad, Eksjö kommun. En person hade skadats i magen av en annan man med ett vasst föremål. Den skadade mannen blödde kraftigt. Polis och ambulans kom dit. En man i 30-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans. En man i 35-årsåldern fanns kvar på platsen och greps, misstänkt för försök till mord. Polisen spärrade av platsen och höll inledande förhör med andra personer som fanns på platsen. En av dessa, en man i 30-årsåldern, fördes till polisstationen för förhör. Han misstänktes också för delaktighet i brottet. Både han och den man som greps initialt anhölls under natten, misstänkta för försök till mord. Den skadade mannen bedömdes inte vara livshotande skadad. Polisen kunde hålla förhör med honom på sjukhuset. Han är i 30-årsåldern.

23.11 Polisen larmades till en bostad i Gnosjö kommun med anledning av att en man slog en närstående kvinna. Polis kom dit. En man i 50-årsådlern greps, misstänkt för misshandel i relation. Den drabbade kvinnan var inte allvarligt fysiskt skadad. I bostaden fanns det också barn, och därför misstänks den gripne mannen även för två fall av barnfridsbrott. Han var berusad vid tillfället, och vid 07.30 på lördagen så var han fortsatt formellt gripen.

01.08 Polisen fick samtal om en våldsam man i en bostad i Aneby kommun. Han skulle ha misshandlat en närstående kvinna, samt en man som fanns på adressen. Polis kom dit. Den misstänkte mannen greps, misstänkt för misshandel i två fall, varav det ena i relation. Både den skadade mannen och kvinnan fördes till sjukhus med ambulans, preliminärt ej allvarligt fysiskt skadade. Den gripne mannen är i 45-årsåldern, han anhölls under natten efter beslut av åklagare.

01.24 Polisen fick samtal om att maskerade personer med tillhyggen befann sig vid en bostadsadress i området Rosenlund i Jönköping. De hade tagit sig in i trapphuset.
Samtidigt som polisen kom dit lämnade en bil platsen, som polisen stoppade. I bilen satt tre män, och de hade tillhyggen med sig som kan användas vid misshandel. Samtliga tre greps, misstänkta för förberedelse till grov misshandel. De är i 20-, 20- och 40-årsåldern. Föraren, den äldre mannen, blev dessutom misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk. Alla tre anhölls under natten. Polisen knackade dörr och kontrollerade samtliga bostäder i huset, det fanns ingen skadad person där. Polisen arbetar nu med att utreda bakgrunden till varför männen befanns sig på adressen.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Jönköpings län.