Hoppa till innehåll
Hem » 21 augusti 06:59, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

21 augusti 06:59, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Kl 22.58 Kungälv, brand
Räddningstjänst och polis kallas till Hamngatan på Marstrand efter larm om brand i en butik. Två butiker drabbade och ytterligare en lokal rökskadad. Inga kända personskador dock blir tre personer kontrollerade av ambulans, en person körs till sjukhus för kontroll. Då brandorsaken ännu inte är fastställd så inleds förundersökning med rubricering mordbrand.

Kl 00.16 Töreboda, försök till mordbrand
En man boende på Storgatan hör ljud från ytterdörren och då han kontrollerar vad som hänt ser han att någon stoppat ner papper i brevinkastet. Han ser sedan hur det plötsligt börja brinna. Han lyckas själv släcka branden som har ett häftigt förlopp. Polis på plats tar upp anmälan med rubricering försök till mordbrand.   

Kl 02.37 Skara, försök till mord
En man ringer polisen och uppger att han är skadad och befinner sig i ett trapphus vid Marumsgatan.   Polis och ambulans åker till adressen. På plats anträffas den skadade mannen med allvarliga skador i buken. Han har flera skador som pekar på att kniv/stickvapen kan ha använts mot honom. Platsen spärras av och mannen avförs till sjukhus. Förundersökning med rubricering försök till mord inleds. Även ett område på utsidan av fastigheten spärras av samt en lägenhet. Teknisk undersökning kommer att genomföras. Tillståndet för den skadade är för närvarande inte känt. Ingen gripen i nuläget.

Polisen kan för närvarande inte lämna ut ytterligare information från förundersökning.

Kl 06.51 Strömstad
Polis får via norsk polis in uppgifter kring att det pågår någon typ av demonstration vid Svinesundsbron. Ett flertal aktivister ska ha klättrat upp på bron för att framförs sitt budskap som rör norsk oljeindustri. De har hängt upp banderoller på bron. En insats påbörjas av svensk polis på plats. Bron har i nuläget inte varit avstängd. Tre av fem aktivister har kommit ner och de övriga ska vara på väg ner. Samarbete mellan svensk och norsk polis pågår på platsen. De aktivister som för närvarande har kontrollerats av polis är norska medborgare. Drönare ska även ha använts på platsen.  

Räddningstjänsten arbetar med att ta ner de banderoller. Vägen/bron avstängd under tiden detta arbete pågår. Kontakt med åklagare. Brottsrubricering, brott mot lokala ordningsstadgarna.

Händelsen pågår.      

Kl 07.20 Göteborg, misshandel/olaga hot (relationsbrott)
SOS får in uppgifter om en misshandel som pågått under natten. Brottet ska ha inträffat i nära relation. Minst två personer ska ha blivit misshandlade, möjligen med kniv. Brottet ska ha inträffat i en bostad. Samtliga ska nu ha tagit sig ur lägenheten. Gärningsmannen ska dock befinna sig inne i bostaden. Polis åker till platsen. Någon uppges ha någon typ av knivskada, dock endast lindrig i en hand. Flera barn har befunnit sig i bostaden under tiden händelsen ska utspelats. Samtliga i bostaden uppges ha blivit hotade av gärningsmannen. En man gripen misstänkt för misshandel, olaga hot samt barnfridsbrott. inga uppgiftrer kring att någon avförts till sjukhus.    
 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.