Hoppa till innehåll
Hem » 19 februari 06:49, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

19 februari 06:49, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Kl 18.59 Lerum, mordbrand
Räddningstjänst och polis får larm om att det brinner i en bostad vid Tors väg i Floda. Rökdykare från räddningstjänsten finner en person inne i byggnaden som förs till sjukhus. Denna person konstateras vara avliden redan på plats av läkare. Branden släcks och då det inte är känt hur branden startat så inleds förundersökning med rubricering mordbrand. Platsen avspärrad. 

Kl 19.43 Skövde, försök till mord 
Polisen får in uppgifter om att två män ska ha kommit in till akuten på Skaraborgs sjukhus. Båda två är skadade, en av dem allvarligt. Polis åker till platsen och det visar sig att de båda ska ha blivit misshandlade redan vid ca kl 18.00, någon slagen med tillhygge. Brottet ska ha inträffat i Skara. Det finns även uppgifter om att man försökt köra över dem med bil.  Polisen inleder förundersökning med rubricering försök till mord.

Något senare kan tre personer gripas i Skara, misstänkta för ovan brott. Minst en av de skadade är fortfarande på sjukhus, oklart skadeläge.

Utredningen pågår och polisen kan för närvarande inte lämna ut mer information kring förundersökningen.

Kl 22.40 Göteborg, rån
Två yngre män kontaktar polisen och uppger att de blivit rånade av tre maskerade yngre män vid Östra Kyrkogården. De ska ha blivit slagna och framtvingats bl a ett bankomatkort. Ingen av dem var i behov av sjukhusvård utan man kör hem dem till föräldrarna. Anmälan upprättas om rån. Ingen gripen. 

Kl 00.42 Falköping, grov misshandel/ två fall
Polis larmas till en bostad vid Odengatan. Enligt anmälaren så ska ett flertal personer befinna sig i bostaden och någon ska ha knivskador, oklar omfattning. Det ska handla om en handskada. Gärningsmannen uppges ha lämnat platsen. Polis och ambulans åker till platsen. 

På platsen anträffas den skadade som omhändertogs av ambulans. Det framkommer uppgifter som gör att den misstänkte kan identifieras. Under tiden så får polisen ytterligare larm och en annan person som ska vara knivskadad på en adress i närheten. Denna person ska vara utpekad gärningsman i det första fallet. Han ska ha en knivskada i huvudet och körs till sjukhus. 

Polisen beslutar nu att gripa båda två som hittats skadade. Oklara omständigheter och påverkan på båda två skadade. Två fall av grov misshandel anmäls. Utredningen pågår. 

Kl 04.13 Göteborg, brand
Räddningstjänst och polis larmas till en industrilokal på Östra Midvintergatan där det ska brinna. När man kommer fram så ryker det från taket på en enplansbyggnad. Räddningstjänsten släcker. Inga kända personskador. Polisen upprättar anmälan om skadegörelse genom brand.  

Kl 06.46 Borås, mord alternativt dråp
Polisen får larm om att en blodig man har varit synlig i ett trapphus i central Borås. Han har försökt ta sig in i en bostad men ingen öppnar. Den blodiga mannen försvinner och något senare så anträffas en blodig man utanför polishuset i Borås. När polisen talar med mannen så uppger han att det finns en död man i en bostad i närheten. Den misstänka mannen uppträder förvirrat men polisen kontrollerar uppgifterna.

På den plats som mannen angivet finner polisen mycket riktigt en avliden man, ambulanspersonal finns på plats och 07.39 konstateras mannen avliden. Polisen har även gjort fynd av en kniv som troligen kan kopplas till brottet. Platsen spärras av för teknisk undersökning. Mannen som återfanns blodig är då gripen misstänkt för mord alternativt dråp.  

Ingen ytterligare information kan lämnas ut för närvarande från förundersökningen.

————————————————————————————

Region väst, Fyrbodal, misshandel mm i relation
En kvinna kontaktar under natten polisen och uppger att hon under förra veckan blivit slagen av sin sambo. Mannen ska även ha försökt strypa henne. Han har nu åter varit väldigt hotfull och hon är rädd att det ska inträffa igen. Polisen får uppgifter kring var mannen befinner sig och han kan gripas. Dels för narkotikabrott samt grovt brott mot knivlagen. Men han är även misstänkt för misshandel och barnfridsbrott. Mannen anhölls senare av åklagare.  

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.