Hem » 10 juni 07:08, Sammanfattning natt, Östergötlands län

10 juni 07:08, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat ett 70-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. Händelser i urval:

22.32 Polisen befann sig vid Stora torget i Motala där det precis hade skett en misshandel. Två män skulle ha slagit en tredje. Den slagne hade ramlat och slagit i huvudet och svimmat av. Ambulans tillkallades och mannen fördes till sjukhus. han är i 75-årsåldern. De två misstänkta hade lämnat platsen men anträffades av polis på Vinkelvägen. När polisen skulle omhänderta dem så gjorde den ena kraftigt motstånd. Han blev misstänkt för misshandel, ringa narkotikabrott eget bruk, samt våldsamt motstånd. Mannen togs in för tillnyktring. Den andra mannen blev misstänkt för misshandel. Polisen pratade även med ett par vittnen till misshandeln. Ingen greps.

02.51 En inringare hade sett en bil med släp tappa en vattenskoter från släpet. Detta hände vid trafikplats Kneippen i Norrköping. Tre män hade hoppat ut ur bilen, kopplat bort släpet, och kört från platsen i hög hastighet. Polisen larmade ut patruller på flera platser. Efter en stund fick polisen syn på en bil med rätt signalement på E4 norrut i Sörmland, som körde av vid avfart Hölö och på mindre landsvägar. Kollegor i region Stockholm deltog i försök att få stopp på bilen, men det lyckades inte. Vattenskotern visade sig vara stulen från en adress utanför Norrköping. Någon hade brutit upp garaget utan att ägaren hade märkt det under natten. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

03.40 Väktare ringde polisen om att det hade varit inbrott i en matbutik i Mjölby. Någon hade krossat en ruta och tagit tobak till ett okänt värde. Någon misstänkt fanns inte kvar på platsen. Polisen kom dit och sökte efter spår och tog uppgifter för en anmälan om stöld genom inbrott, samt granskade övervakningskamerafilm. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Utöver detta har polisen hanterat berusade personer, åkt på larm om bråk som inte lett till gripande eller allvarliga skador, hanterat trafikbrott och viltolyckor, m.m., m.m.

Vid 20.30-tiden på onsdagen inträffade en olycka med polisens UAS (drönare) som används i brottsförebyggande syfte i Berga centrum i Linköping. UAS:en har troligen kolliderat med en fågel uppe i luften, och vid landning kraschade farkosten mot en parkerad bil som skadades. Polisen tog kontakt med bilägaren för vidare hantering. Ingen person skadades.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Östergötland. Polis och SOS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *