Hem » 12 mars 03:13, Misshandel, Stockholms län

12 mars 03:13, Misshandel, Stockholms län

Anmälaren som ringde polisen hade telefonkontakt med sin systern/brottsoffret. Hon hade berättat för anmälaren att det just nu var lugnt i bostaden eftersom mannen sov. Anmälaren och brottsoffret var oroliga att allt skulle förvärras om polisen kom till brottsoffrets och hennes sambos gemensamma bostad.

Operatören från ledningscentralen som hade kontakt med anmälaren fick veta att hon inte bodde i samma kommun som sin syster. De bestämde att anmälaren skulle försöka få sin syster att komma hem till henne så kunde polisen möta upp dem där och få veta vad som hänt.

Polisen var hos anmälaren och träffade både henne och brottsoffret. En anmälan angående ringa misshandel och ofredande skrevs samt att polisen som var på plats berättade att en utredare kommer ta kontakt för ett längre förhör och eventuell nya anmälningar angående andra brottsrubriceringar. Brottsoffret behövde ingen ambulanssjukvård.

Iniativ Gryning

Polisen i region Stockholm bedriver ett långsiktigt förbättringsarbete, Initiativ Gryning, som syftar till att förstärka polisens arbete mot brott i nära relation, både när det gäller resurser och metoder. Initiativet innebär bland annat en tydligare koordinering av regionens arbete genom ett operationscenter, en gemensam lägesbild och analys, förstärkt samverkan, ökad användning av forskning och beprövade metodstöd med mera.

Dela gärna detta inlägg:
Senaste blåljusen i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *