Hoppa till innehåll
Hem » 20 juli 23:38, Åldringsbrott, Stockholms län

20 juli 23:38, Åldringsbrott, Stockholms län

Vid ett av de brott som skedde inom Järfälla kommun fick brottsoffret ett samtal. Kvinnan som ringde berättade att hon arbetade på en bank. I och med att banken hade problem med ett eller flera datasystem ringde de hem och efterfrågade uppgifter om det fanns kontanter och/eller smycken i hemmet. En man kom sedan hem till brottsoffret, en kvinna i 90 års åldern, och hämtade smycken och uttagskort.

I det andra brottet som skedde i Järfälla kommun fick brottsoffret ett samtal där personen talade om att det var polisen som ringde. Brottsoffret fick veta att polisen behövde hans uttagskort för att han inte skulle bli av med några pengar. Två personer kommer sedan hem till brottsoffret som är i 90 års åldern och hämtar hans uttagskort.

Brottsoffret i Botkyrka, en kvinna i 85 års åldern, blev uppringd av en person från ett låneföretag som berättade att någon tagit lån i hennes namn. Personen berättade att brottsoffret skulle bli kopplad till säkerhetsavdelningen på en bank som skulle tala om vad hon skulle göra. I det samtalet blev hon uppmanad att lägga ut sina värdesaker utanför dörren.

Övrigt
Länken leder till en sida på polisens webbplats där det finns underlag när äldre personer ska informeras om hur man kan skydda sig och lära känna igen tecken på bedrägeriförsök.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blåljusen i Stockholm.