Hoppa till innehåll
Hem » Nationell yrkestrafikvecka, vecka 42

Nationell yrkestrafikvecka, vecka 42

Kontroll

Bild: Polisen

Polisen ansvarar för att förebygga, förhindra och upptäcka brott som sker i vägtrafikmiljön. Under veckan ägnar polismyndigheten extra uppmärksamhet åt den yrkesmässiga trafiken.

Insatsveckan är gemensam i EU och trafikinsatsen pågår under hela veckan och kommer att följas upp både regionalt och nationellt.

Målet är en ökad trafiksäkerhet inom den yrkesmässiga trafiken. Det gäller främst en ökad kontroll av hastighet, kör- och vilotidsbestämmelserna, fordonsvikter, däcksutrustning, lastsäkring samt nykterhet.

Kontroll av yrkestrafik, exempelvis långtradare och andra stora transportfordon, kräver speciell kompetens. Dessa kontroller utförs därför av poliser och bilinspektörer på Trafiksektion Bergslagen med särskilda förordnanden. Men kontroll av hastighet, nykterhet och däcksutrustning kan naturligtvis utföras av andra poliser vid våra lokalpolisområden.

De företag och förare som sköter sig, sitt fordon och alla handlingar kan bara vinna på våra kontroller, eftersom ett av polisens syfte är just att främja en sund konkurrenssituation inom transportbranschen. De som fuskar ska helt enkelt inte kunna tjäna på det.

Förutom den tunga trafiken ska även taxi kontrolleras extra denna vecka. Även här med både trafiksäkerhet och sund konkurrens som syfte.

Leif Svensson
Chef Trafiksektion Bergslagen

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Värmland. Polis och SOS.