Hoppa till innehåll
Hem » Resultat av kontroller av yrkestrafiken i region Bergslagen

Resultat av kontroller av yrkestrafiken i region Bergslagen

Uppsalatrafiken5

Mellan 18 och 24 februari genomfördes extra kontroller av yrkestrafiken.

Under föregående vecka genomfördes en förstärkt kontroll av den yrkesmässiga trafiken. Sammanlagt kontrollerades 144 tyngre fordon i region Bergslagen. 26 av dem fick anmärkningar.

Trafiksektionen i Dalarna och Värmland genomförde samordnade kontroller i Värmland medan Örebro koncentrade sig på främst hastighetskontroller av den yrkesmässiga trafiken på hemmaplan.

144 tyngre fordon
Det utfördes kontroll av 144 tyngre fordon varav 58 utlandsregistrerade. Av samtliga kontrollerade fordon uppvisade 13 fordon brister av olika slag, 5 fordon belades med körförbud och 4 fordon hindrades från fortsatt färd på grund av överlast. Det upptäcktes även 2 överträdelser gällande kör- och vilotider.

Under veckan utfärdades även 42 ordningsförelägganden gällande hastighetsöverträdelser av yrkeschaufförer.

– Glädjande var att inga förare rapporterades för drog- eller rattfylleri, säger Leif Svensson, chef för trafiksektionen i polisregion Bergslagen.

Även taxikontroller
Förutom den tunga trafiken utfördes även 16 taxikontroller. Första dagen kontrollerades fem taxibilar i Karlstad. Av dessa så avskyltades fyra på grund av obetald skatt samt obesiktad taxameter.

– På det hela taget gick arbetet under veckan bra trots en begränsad resurs. Hela torsdagen föll dock bort på grund av flertalet trafikolyckor i karlstadsområdet i samband med snöfallet. Resultatet visar vikten av att kontinuerligt arbeta med yrkestrafiken och utöka dessa kontroller, säger Leif Svensson.

Kontrollerna mellan 18 och 24 februari var samordnade i Sverige och Europa. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Värmland. Polis och SOS.