Hoppa till innehåll
Hem » Insatsvecka mot viltolyckor – Tre kampanjtillfällen i Västernorrland

Insatsvecka mot viltolyckor – Tre kampanjtillfällen i Västernorrland

Under vecka 39 arrangerar Nationella Viltolycksrådet en nationell insatsvecka mot viltolyckor runt om i landet. I Västernorrland kommer det under veckan genomföras träffar i tre orter i länet.

Det sker i genomsnitt mer än en (1) viltolycka ungefär var 8.e minut i Sverige. Det innebär att över 62000 förare av fordon årligen är inblandade i en viltolycka. Orsaker till varför vi har så stort antal viltolyckor kan vara många och faktorerna kan samverka. En del faktorer har säkert större påverkan än andra. På vissa vägsträckor kan olyckorna vara fler än på andra och detta kan beror på hög fordonstäthet, stor viltstam i området, avsaknad av viltstängsel, närhet till vattendrag m.m.

Under tisdag den 24 genomförs den första av tre kampanjträff i Västernorrland. Platsen är ICA i centrala Ånge. På platsen kommer det finnas eftersöksjägare för att svara på frågor och informera om sitt arbete vid viltolyckor. Dagen efter, onsdag den 25 september kan besökare i Birsta bl.a. prova på en körsimulator där man får testa på hur det känns att hamna i en situation som leder till en viltolycka. Simulatorn kommer vara placerad utanför en av entréerna till Birsta City. På plats i Birsta kommer det även vara eftersöksjägare och polis för att svara på frågor. Det tredje och sista tillfället genomförs på torsdagen i Sollefteå utanför ICA. Även där kommer det finnas en simulator och eftersöksjägare och polis kommer också vara på plats.

Starttider och kontaktpersoner för media

  • Ånge – Tisdag 24 sep, kl. 10:00-15:00. Peter Jonsson, tel. 070-625 21 71.
  • Birsta – Onsdag 25 sep, kl. 10:00-16:00. Roger Viklander, tel. 070-312 33 75.
  • Sollefteå – Torsdag 26 sep, kl.10:00- 16:00. Mickael Backman, tel. 070-626 69 13.
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Västernorrland.