Hoppa till innehåll
Hem » Viltolyckor, region Nord

Viltolyckor, region Nord

Viltolyckor

Sänk hastigheten, vilda djur i trafiken.

Flera viltolyckor har skett i vår region de senaste dygnen. Var vaksam i trafiken och här får du information om vad du ska göra om olyckan inträffar.

De senaste dygnen har flera trafikolyckor där vilda djur varit inblandade skett i vår region. Tänk på att hålla hastigheten eller sänka den särskilt under den mörka tiden på dygnet. I Sverige sker en trafikolycka där vilda djur är inblandade var 8:e minut. Om du kolliderat med en älg, hjort, rådjur, vildsvin, björn, varg, järv, lo, utter, örn och mufflonfår är du är skyldig att rapportera olyckan till polisen, även om djuret du sammanstött med inte är synbart skadat. Att inte anmäla en viltolycka till Polisen är straffbart och kan ge böter.

Om du råkar ut för en viltolycka är du skyldig att:

  • Anmäla olyckan till polisen
  • Markera ut platsen där olyckan har skett

Nationella Viltolycksrådet har tagit fram en viltolycksremsa med information om hur man kan minska risken för att råka ut för en viltolycka och vad den som råkat ut för en olycka ska göra. Remsan kan också användas för att märka ut olycksplatsen. Remsan finns att hämta på polisstationer, bilprovningsstationer och kan skrivas ut från www.viltolycka.se

Här kan du läsa mer om viltolyckor och om vilka regler som gäller: https://polisen.se/lagar-och-regler/trafik-och-fordon/viltolyckor/

Kör försiktigt!

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus hela Jämtland.