Hoppa till innehåll
Hem » 216 rapporterades för hastighetsöverträdelse under trafikveckan i Norrbotten

216 rapporterades för hastighetsöverträdelse under trafikveckan i Norrbotten

Polisen genomför varje år flera särskilda trafiksäkerhetsveckor där det fokuseras lite extra på olika problemområden som finns i trafiken. Mellan 16-22 september genomfördes en sådan vecka med fokus hastighet.

Ett av polisens uppdrag är att jobba aktivt för en sänkt medelhastighet på våra vägar, då all forskning entydigt visar att detta räddar liv.

Kortare och fler trafikkontroller
Inom polisen finns nationell arbetsmetod där man genomför ett antal kortare trafikkontroller som sprids ut på flera platser för att öka polisens synlighet och närvaro i trafiken. I polisområde Norrbotten genomfördes flera trafikkontroller på olika platser i länet. Förutom att polisen kontrollerar hastigheten så används även trafikkontroller för att beivra annan typ av brottslighet.

– I samband med hastighetskontrollerna upptäckte vi också annan brottslighet, bland annat narkotikabrott, stöld, vapenbrott och att efterlysta personer anträffades, säger Mattias Martinsson, trafikpolis vid polisområde Norrbotten.

Att fokusera på hastighetskontroller är en viktig del i polisens trafikstrategi. En ökad närvaro och aktivitet ute i trafikmiljön är en förutsättning för att trafikstrategins målsättning med minskat antal döda och skadade ska kunna nås.

FAKTA – Resultat av trafikvecka i polisområde Norrbotten
• 216 rapporterade hastighetsöverträdelser
• 27 av de som rapporterades låg inom spannet 6-9 km/h över gällande hastighetsbegränsning
• 6 anmälningar gällande narkotikabrott
• 2 vapenbrott
• 1 stöldbrott
• 1 anträffad efterlyst
• 1 underrättelseuppslag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Alla blåljus för hela Norrbotten.