Hoppa till innehåll
Hem » Polisen varnar: Meddelande på Messenger kan komma från bedragare

Polisen varnar: Meddelande på Messenger kan komma från bedragare

Ett tiotal bedrägerier via kapade Messengerkonton har polisanmälts den senaste veckan. Får du ett meddelande från en vän som ber dig swisha pengar bör du kontrollera att det verkligen stämmer.

Bedragarna kapar ett befintligt Messengerkonto för att få kontakt med personens vänner. Sedan skickar de meddelanden med uppmaningar om att swisha pengar.

– Oftast drar bedragarna en historia om att man hamnat i en nödsituation och av någon anledning inte kan komma åt sina pengar. Det handlar om både små och större summor som bedragarna ber att man ska swisha, säger Mats Hansson, förundersökningsledare vid bedrägerisektionen i polisregion Väst.

Tillvägagångssättet genom dataintrång på ett Messengerkonto är en variant på bedrägerier som tidigare uppmärksammats av polisen. Bedrägerisektionen i region Väst har fått in ett tiotal anmälningar med samma tillvägagångssätt den senaste veckan.

– De tror de har hjälpt en vän i nöd, istället har pengarna hamnat i bedragarens fickor. Det är lätt att bli lurad när meddelandet kommer från någon man känner. Därför är det viktigt att kontrollera att det verkligen kommer från din vän innan du swishar några pengar, uppmanar Mats Hansson.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Halland. Alla olyckor och brott.