Hoppa till innehåll
Hem » Trygghetsvandring för en säkrare stadsmiljö

Trygghetsvandring för en säkrare stadsmiljö

Sedan en tid tillbaka har det varit en ökad problematik med kriminalitet bland unga i delar av Halmstads tätort. Därför startar Halmstads kommun tillsammans med polisen och Halmstads Fastighets AB trygghetsvandringar under sommaren.

Tillsammans kommer vi att samarbeta för en tryggare stadsmiljö.

Personal från flera kommunala förvaltningar, HFAB samt polisen och deras volontärer kommer under åtta veckor öka vuxennärvaron framförallt i centrala Halmstad och på Vallås.

Vi gör tillsammans med polisen bedömningen att en ökad vuxennärvaro, framför allt tidig kväll, bidrar till att tryggheten i de berörda delarna av staden ökar.

Trygghetsvandringar och volontärer

Från och med idag 26 juni och under hela sommaren – onsdag till lördag – blir det en ökad närvaro av vuxna i Halmstad. Personal från flera kommunala förvaltningar kommer att röra sig främst i centrala Halmstad. Trygghetsvandringarna kommer att genomförs under sen eftermiddag och tidig kväll fram till vecka 33.

– Vi vill ha en större närvaro av vuxna på platser där många människor uppehåller sig. Som ett led i att öka tryggheten i Halmstad kommer polisen tillsammans med sina volontärer och samverkansparterna att vandra i centrum men även på Vallås i sommar, säger Kenneth Mattsson, kommunpolis i Halmstad.

– Målet är att vi ska få en lugn och trygg stadskärna och att det ska finnas gott om vuxna i stan på kvällarna, säger Therese Wallgren som är trygghetsstrateg vid Halmstads kommun.

– Detta är en fråga om trygghet för hela Halmstad och våra hyresgäster, därför deltar HFAB, säger Johan Björnqvist som är urban utvecklare HFAB.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Halland. Alla olyckor och brott.