Hoppa till innehåll
Hem » Polisens volontärer stärker äldre att stå emot bedrägerier

Polisens volontärer stärker äldre att stå emot bedrägerier

Fler grepp behövs för att stoppa bedrägerier mot äldre. Nu har polisen volontärer i Skaraborg rustats för att berätta för äldre hur de kan skydda sig.

Under 2022 anmäldes drygt 193 000 bedrägeribrott i Sverige. Jämfört med 2021 har antalet telefonbedrägerier under 2022 ökat med 86 procent. Brottsvinsterna som går till de kriminella är enorma och förlusterna för den enskilde kan vara förödande.

För att stärka de äldres förmåga att stå emot bedrägerier deltar polisområde Skaraborg i ett pilotprojekt där man utbildat sina volontärer.

– Vi har under våren haft besök från bedrägerisektionen i Göteborg för att utbilda polisens volontärer. Våra volontärer har nu kompetensen att informera och utbilda pensionärer i Skaraborg så att de ökar sin förmåga att stå emot bedragarna, säger Peter Karlsson, volontärsamordnare i Skaraborg.

Välkommen att boka föreläsningar

De nyutbildade volontärerna gör det möjligt för polisen att ta sig an fler uppdrag än tidigare.

– Vi är angelägna om att så få som möjligt av våra äldre i Skaraborg ska drabbas av bedrägerier. Den som företräder en organisation som skulle vilja ha besök av våra volontärer för att berätta om bedrägerier är välkomna att kontakt mig, säger Peter Karlsson på polisområde Skaraborgs kansli.

Kontaktuppgifter:

registrator.vast@polisen.se 
Telefon 114 14

Frågor från media

Media som vill ställa frågor om polisens volontärer är välkomna att kontakta Peter Karlsson via 114 14.

Mer information om polisens volontärer på polisen.se

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.