Hoppa till innehåll
Hem » Ny sidaLyckad samverkan!

Ny sidaLyckad samverkan!

Det kan inte nog betonas hur viktigt det är att vi inom polisen har en god samverkan med andra samhällsaktörer.

Vid händelser ska våra medborgare kunna lita på att vi som har olika uppdrag för samhället kan samarbeta på ett effektivt sätt. Inte minst är detta viktigt vid olika typer av allvarliga händelser. Vi ska inte bara samarbeta med andra myndigheter, regioner, kommuner osv utan vi ska också ha ett gott samarbete med de ideella organisationer som gör ett fantastiskt jobb för samhället! I helgen hade vi i lokalpolisområde Hallsberg en tragisk olycka på en båt i Vättern. Flera aktörer samverkade givetvis i denna insats men den ideella organisationen Sjöräddningssällskapet var till en ovärderlig hjälp för oss som myndighet och jag vill verkligen tacka alla er som avsätter tid av er fritid för att hjälpa till som en mycket viktig samhällsresurs!

Polisintendent Mats Scherp
Chef lokalpolisområde Hallsberg

Så här skrev polisens insatschef efter händelsen:

”Under eftermiddagen söndagen 23 juni genomfördes en räddningsinsats i Vätterns norra skärgård. Samtliga blåljusorganisationer, Polis, Ambulans och Räddningstjänst samverkade på platsen. Det som möjliggjorde vårt arbete på platsen var Sjöräddningen Motala / Vadstenas stora insats. Sjöräddningen bidrog med transporter av personal, kartkunskap och hjälp med bogsering långa sträckor. Och detta gör ni helt ideellt och med stort hjärta. Utan er hade vi inte kunnat genomföra vårt uppdrag, vi är starkast tillsammans och i samverkan.
STORT TACK FÖR ER INSATS! ”

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Örebro län.