Hoppa till innehåll
Hem » 47 påverkade förare stoppades i Bergslagen

47 påverkade förare stoppades i Bergslagen

Dalarna16

47 påverkade förare stoppades i Bergslagen under trafikveckan 3-9 juni.

Förra veckan hade polisen en nationell trafikvecka med fokus på alkohol och droger. Polisens arbete i Polisregion Bergslagen resulterade i att 47 påverkade förare stoppades.

Polisen genomför varje år flera särskilda trafiksäkerhetsveckor med fokus på olika problemområden som finns i trafiken. Under förra veckan genomfördes en trafikvecka med inriktning alkohol eller droger.

I Polisregion Bergslagen (Örebro, Värmland och Dalarna) arbetas med en metod där polisen genomför ett stort antal kortare trafikkontroller som vi sprider ut på flera platser för att öka polisens synlighet och närvaro i trafiken.

– Vi har också arbetat med riktade trafikkontroller på platser där vi genom underrättelser och tips från allmänheten vet att det finns personer som kör berusade, säger Leif Svensson, chef för polisregionens trafiksektion.

Under veckan var en stor del av polisens personal upptagna med skolavslutningar, studentfiranden samt cruising på ett flertal orter. Trots detta visar resultatet från trafikveckan veckan gav ett bra utfall.

– Alla medarbetare i regionen har gjort ett mycket bra arbete under veckan där de arbetat efter de metoder som finns i vår trafikstrategi. Trafiksäkerhetsarbetet på väg visar att det inte bara är drog- eller alkoholpåverkade förare eller de som bryter mot hastighets bestämmelser som stoppas, utan att även annan brottslighet uppdagas, menar Leif Svensson.

Resultat av trafikvecka i Bergslagen

Resultatet av trafikveckan i Bergslagen 3-9 juni 2019

• 4921 alkoholutandningsprov genomfördes
• 25 alkoholpåverkade förare rapporterades
• 22 misstänkt drogpåverkade förare rapporterades
• 1 efterlyst person kunde omhändertas
• 3 stölder uppdagades
• 26 anmälda narkotikabrott

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Värmland. Polis och SOS.