Hoppa till innehåll
Hem » Ny samverkansöverenskommelse för Svedala kommun

Ny samverkansöverenskommelse för Svedala kommun

Handslag mellan polis och kommun

Foto: Svedala kommun

En ny samverkansöverenskommelse mellan polisen och Svedala kommun för åren 2019-2022 har undertecknats. Fokus blir på trygghet, folkhälsa och våldsbejakande extremism.

Onsdagen den 12 juni undertecknades en ny samverkansöverenskommelse mellan polisen och Svedala kommun för åren 2019-2022 av lokalpolisområdeschef Lars-Gunnar Björnqvist och kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester. Detta dokument lägger grunden för hur och kring vilka frågor polisen och kommunen ska samverka under de närmaste åren.

Det finns fyra fokusområden i överenskommelsen:

  1. Öka människors faktiska och upplevda trygghet.
  2. Förbättra folkhälsan för barn och unga 0-18 år.
  3. Motverka våldsbejakande extremism.
  4. Upprätthålla lokala nätverk kring trygghet och folkhälsa.

Bland de specifika åtagandena finns bland annat arbete med grannsamverkan, med trafiksäkerhet, narkotikasök på skolor, utbildning i PDV (pågående dödligt våld) och lokala nätverksmöten.

– Jag är mycket nöjd med den överenskommelse som vi och Svedala kommun nu i samverkan upprättat. En stor del av den otrygghet som upplevs av medborgarna är kopplad till drogmissbruk på olika sätt, och brottslighet relaterad till detta. Därför kommer vi med förenade krafter att prioritera arbetet mot just narkotikamissbruket bland ungdomar, säger lokapolisområdeschef Lars-Gunnar Björnqvist. Han fortsätter:

– När det gäller trafiksäkerhetsarbetet kommer vi särskilt att fokusera på beteendeövervakning och nykterhetskontroller, i syfte att minska antalet skadade o döda i trafiken. Vi kommer också att lägga resurser på att arbeta mot buskörning på gator, torg och cykelbanor, som vi vet skapar en otrygghet i kommunen.

Läs hela samverkansöverenskommelsen mellan polisen och Svedala kommun här.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne