Hoppa till innehåll
Hem » 51 förare rapporterades i Bergslagen

51 förare rapporterades i Bergslagen

Karlskrona17

51 förare rapporterades i Dalarna, Värmland och Örebro län vid förra veckans trafikinsats

Mellan 11 och 17 mars hade polisen en nationell trafikvecka med fokus på alkohol och droger. I polisregion Bergslagen stoppades 51 förare stoppades från att köra vidare – 19 för alkoholpåverkan och 32 för drogpåverkan.

Polisen genomför varje år flera särskilda trafiksäkerhetsveckor där det fokuseras lite extra på olika problemområden i trafiken, däribland alkohol och droger.

I polisregion Bergslagen (Örebro län, Värmland och Dalarna) arbetar polisen med en metod där man genomför ett stort antal kortare trafikkontroller, som sprids ut på flera platser för att öka polisens synlighet och närvaro i trafiken.

–  Vi arbetar med riktade trafikkontroller på platser där vi genom underrättelser och tips från allmänheten vet att det finns personer som kör berusade, säger Leif Svensson, chef för trafiksektionen i Bergslagen.

Även annan brottslighet

I samband med trafiknykterhetskontrollerna fann polisen även annan brottslighet, bl a narkotikabrott, vapenbrott och stöld samt efterlysta personer.

Polisregion Bergslagens insatser resulterade i följande:

  • 9447 alkoholutandningsprov genomfördes
  • 19 alkoholpåverkade förare rapporterades
  • 32 misstänkt drogpåverkade förare rapporterades
  • 6 efterlysta personer kunde omhändertas
  • 4 omhändertagna personer enligt utlänningslagen
  • 18 anmälda narkotikabrott

–  Alla medarbetare i regionen har gjort ett mycket bra arbete under veckan där de arbetat efter de metoder som finns i vår trafikstrategi, säger Leif Svensson.

Tillsammans stoppade polisen 51 påverkade förare på våra vägar. En av förarna var en yrkeschaufför som framförde ett 23 ton tungt fordon med 1,08 promille i kroppen.

– Trafiksäkerhetsarbetet under förra veckan kan faktiskt ha räddat någon från att ha omkommit eller blivit skadad i trafiken.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Örebro län.