Hoppa till innehåll
Hem » Polisen på plats när Dalkurd möter Syrianska den 6 maj

Polisen på plats när Dalkurd möter Syrianska den 6 maj

När Dalkurd möter Syrianska på Gavlevallen måndagen den 6 maj väljer polisen att förstärka med personal under dagen och kvällen.

Dalkurd har beslutat att spela inför tomma läktare, men polisen bedömer att supportrar till bägge fotbollslagen ändå kommer till Gävle:

− Vi arbetar tillsammans med arrangören för att matchen ska bli en trevlig och säker tillställning. Vårt fokus ligger på det brottsförebyggande arbetet så att vi kan göra så få ingripanden som möjligt och undvika att det sker konfrontationer mellan de två lagens supportrar, säger Johan Ryman, supporterpolis.

Klubbarnas egna riskbedömningar, tidigare möten mellan de två lagen och antalet besökare ligger till grund för att polisen bedömer att det behövs extra personal under matchen för att den ska kunna genomföras utan allvarligare ordningsstörningar.

Polisen och arrangörerna samarbetar, både med förberedelser innan arrangemanget och genom att hjälpas åt att bevaka arenan under match.

− Vi har en gemensam lägesbild. Såväl polisen som Dalkurd och Syrianska är överens om att matchen är en högriskmatch och av erfarenhet vet vi att det kan förekomma både pyroteknik och konfrontationer mellan lagens supportrar. Vi kommer att bevaka matchen för att det ska vara ett tryggt och säkert arrangemang! säger Johan Ryman.

Polisens arbete handlar till exempel om att bistå ordningsvakter med råd och stöd, att bevaka läktaren under match, men också att finnas på plats ute på stan under dagen och kvällen för att kunna ingripa om något händer. Gävlepolisen kommer att få förstärkning från övriga regionen, det vill säga Hälsingland, Uppsala och Västmanland. Specialistkompetenser från region Stockholm kommer också att bistå, bland annat genom polisrytteriet.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Gävleborgs län.