Hoppa till innehåll
Hem » Polisinsats vid match på Östgötaporten

Polisinsats vid match på Östgötaporten

På söndag är det match mellan IFK Norrköping och Hammarby IF. Matchen är i det närmaste utsåld och publiken uppmanas att komma till arenan i god tid före avspark.

På söndag den 1 september klockan 17.30 är det match mellan IFK Norrköping och Hammarby IF.  Matchen spelas på Östgötaporten Arena i Norrköping och insläppet öppnar klockan 16.00.

Matchen är i det närmaste utsåld och det betyder att cirka 15 000 åskådare kommer till arenan, och polisen uppmanar publiken att komma till arenan i god tid före avspark.

Polisen har beslutat att matchen ska bedömas som en särskild händelse och arbetar för att det ska bli en folkfest i Norrköping. Det övergripande målet för den polisiära insatsen är att alla upplever evenemanget som välkomnande, tryggt, säkert och stämningsfullt.

Var ute i god tid

I och med att det väntas ungefär 15 000 åskådare till matchen, samtidigt som det är nya rutiner för insläpp och visitering på de allsvenska arenorna den här säsongen, så kan det ta tid att få in all publik på läktarna. Besökarna uppmanas därför att komma till arenan i god tid så att man inte missar matchstarten.

Det är arrangören, IFK Norrköping, som ansvarar för ordningen inne på Östgötaporten och på de platser som ligger i direkt anslutning till arenan. Mycket människor på en begränsad yta innebär också att det finns risk för ordningsstörningar. Det kommer att finnas ordningsvakter på plats och polisens uppgift är att tillsammans med arrangören arbeta för ett tryggt och säkert arrangemang.

Trafiken påverkas

Evenemanget kommer att påverka trafiken i anslutning till arenan och på större gator mellan arenan och resecentrum. Publik som har möjlighet uppmanas att lämna bilen hemma och istället gå, ta cykeln eller åka buss/spårvagn till matchen.

Att polisen har bedömt matchen som en särskild händelse innebär att polisens arbete leds i en stab och att extrapersonal har kallats in för att tillställningen ska kunna genomföras utan allvarliga ordningsstörningar. Under insatsen kommer polisen bland annat att arbeta med en så kallad UAS i vissa delar av centrala Norrköping, en obemannad flygfarkost med kamera. Syftet med detta är att få bra överblick hur folkmassor rör sig, samt att vid behov kunna identifiera personer som har begått brott. Bildmaterialet kommer att hanteras i enlighet med offentlighets- och sekretesslagen.

Polisen arbetar långsiktigt med att stärka den positiva supporterkulturen och därigenom minska otryggheten, brott och ordningsstörningar vid idrottsevenemang. Fotboll och andra idrottsevenemang ska vara en välkomnande och positiv publikfest för alla.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.