Hoppa till innehåll
Hem » 20 februari 10:09, Polisinsats/kommendering, Malmö

20 februari 10:09, Polisinsats/kommendering, Malmö

Med anledning av matchen mellan MFF och GAIS idag söndag har polisen beslutat om en särskild händelse.
Matchen väntas locka en stor publik. Polisens förhoppning är att arrangemanget ska kunna genomföras utan några större ordningsstörningar och att åskådarna ska kunna följa matchen på ett trevligt och säkert sätt.

– Vår förhoppning är att detta ska bli en positiv publikfest för alla. Vi är samtidigt medvetna om att båda lagen har mycket hängivna supportrar och vi har därför samverkat med både supportergrupperingarna och de två fotbollsklubbarna inför denna match, säger Petra Stenkula, kommenderingschef.

Matchen kommer att börja klockan 15.15. Polisens resurser kommer dock att vara synliga både före och efter evenemanget och detta i huvudsak kring Malmö IP, Pildammsparken, Lilla Torg och Möllevångstorget. Syftet med Polisens närvaro är att förebygga eventuella ordningsstörningar, ingripa tidigt om ordningsstörningar uppstår och lagföra personer som begår brott kopplade till evenemanget. Polisen kommer också att arbeta för att minimera eventuella trafikstörningar när publiken tar sig till och från Malmö IP.

I samband med matchen kommer Polisen att använda sig av UAS för att övervaka delar av centrala Malmö. UAS, som är kameraförsedda drönare, kommer att användas mellan klockan 11.00 och 18.00. Se bifogad kartbild över vilka områden som avses.

Beslutet om att hantera matchen som en särskild händelse grundas på Polisens rådande hotbildsbedömning. Den särskilda händelsen innebär att det finns en tillsatt resurs för evenemanget. Arbetet leds av en stab som arbetar enligt särskilda rutiner.

Frågor från media om Polisens arbete vid matchen hänvisas till Ledningscentralens presstelefon, 010-569 12 31.

Notisen kommer att uppdateras under dagen.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne