Hoppa till innehåll
Hem » Polisen på plats när VSK Fotboll

Polisen på plats när VSK Fotboll

Polisen är på plats före, under och efter hemmapremiären för att upprätthålla trygghet, ordning och säkerhet.

Tisdag 9 april spelar VSK Fotboll hemmapremiär på Solid Park Arena. Polisen kommer vara på plats före, under och efter matchen för att värna om ett tryggt evenemang med positiv stämning utan våld och ordningsstörningar.

– Vi hoppas på god stämning och supportrar som stöttar sina lag med mycket sång. Vi ser ingen större risk med just den här matchen men finns på plats för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås, säger David Godoy som är supporterpolis i Västmanland.

Pyrotekniska artiklar har tidigare förekommit inne på arenan och inför matchen vill polisen understryka att det inte är tillåtet och att den typen av ordningsstörning kommer att rapporteras.

– Det finns en brandrisk när exempelvis en bengal tänds och främst den yngre publiken kan uppleva ett obehag av pyroteknik inne på arenan, avslutar David Godoy.

Lagar och regler

Så säger ordningslagen 3 kap. 7§

Pyrotekniska varor får inte användas utan tillstånd av Polismyndigheten, om användningen med hänsyn till tidpunkten, platsens belägenhet och övriga omständigheter innebär risk för skada på eller någon beaktansvärd olägenhet för person eller egendom.

Tillträdesförbud förhindra brott och ordningsstörningar vid idrottsevenemang

När någon person uppträder på ett sådant sätt (exempelvis ordningsstörning) att det kan leda till ett tillträdesförbud gör polisen först en riskbedömning och beslutar sedan om man ska göra en anmälan om interimistiskt tillträdesförbud. Om så är fallet skickas anmälan med mejl eller meddelas via telefon till åklagare som tar beslutet.

Ett interimistiskt tillträdesförbud gäller i fyra veckor om det inte ersätts av ett slutgiltigt innan dess. Det kan även hävas av tingsrätt.

Så säger tävlingsbestämmelserna (TB) som gäller för alla serienivåer och särskilda tävlingsbestämmelser för föreningar i Allsvenskan och Superettan (STB).

Om du gör dig skyldig till en ordningsstörning, exempelvis tänder en bengal inne på arenan, kan föreningen bestraffas med böter efter att Svenska Fotbollsförbundets disciplinnämnd har granskat ärendet.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Västmanlands län.