Hoppa till innehåll
Hem » Tjuvar stjäl mobiltelefoner med hjälp av ”lapptricket”

Tjuvar stjäl mobiltelefoner med hjälp av ”lapptricket”

Se upp för lapptricket! Lärosäten och bibliotek i Jönköping, Linköping och Eskilstuna fortsätter att drabbas av tjuvar som stjäl studenters mobiltelefoner med hjälp av samma metod.

Polisen i region Öst har tidigare under året varit ute och varnat för tjuvar som härjar på olika lärosäten och bibliotek i hela regionen. Tyvärr fortsätter stölderna.

Brottsmoduset är det samma överallt: en person kommer fram till en student som studerar/läser vid ett bord och frågar om personen pratar italienska. Sedan har den misstänkte personen med sig en lapp, ibland inplastad, som man visar upp och håller över bordet som en distraktion. När den misstänkte sedan lämnar har man lyckats få med sig målsägandens mobiltelefon, som legat på bordet.

I går, 4 april, inkom två nya anmälningar varav en från Linköpings universitet och en från Jönköping university. I slutet av mars var de misstänkta gärningspersonerna i på stadsbiblioteket i Eskilstuna och genomförde samma typer av stölder där.

Sannolikt handlar det om en kringresande liga, de signalement och modus som polisen fått in är väldigt överensstämmande.

Polisen tar gärna emot tips och observationer på 114 14.

Frågor:
Göran Svensson
Brottssamordningen Öst
010-566 63 56

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland