Hoppa till innehåll
Hem » Stölder av spolarmunstycken

Stölder av spolarmunstycken

spolarmunstycken

Från mitten av mars har över 30 stölder av spolarmunstycken till bilar anmälts i Norrköping. De flesta i stadsdelen Haga.

Stölder av spolarmunstycken till bilar är inget nytt fenomen. Den nya brottstrenden uppmärksammades för första gången under sommaren 2017, både i polisområde Östergötland och Jönköping. Efter sommaren 2017 klingade brottstypen av.

Men nu har det alltså dykt upp igen, än så länge bara i Norrköping med dryga 30-talet fall, där de flesta brottsplatser finns i stadsdelen Haga. Så sent som i går, 4 april, anmäldes tre nya brott i Haga.

Det som stjäls är munstyckena till strålkastarspolningen på bilar, ofta är det bara plastlocken som sitter över munstyckena som stjäls. Eventuella användningsområden för dessa plastlock/munstycken är i nuläget oklart. Det är inga höga värden det handlar om, men det medför så klart vissa kostnader för målsägandena/bilägarna att reparera.

Har du sett eller hört något? Tipsa polisen på 114 14.

Frågor:
Göran Svensson
Brottssamordningen Öst
010-566 63 56

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.