Hoppa till innehåll
Hem » Medborgarlöfte undertecknat i Nordanstig

Medborgarlöfte undertecknat i Nordanstig

Karl von Krusenstjerna, tf lokalpolisområdeschef Hälsingland och Ola Wigg, kommunstyrelsens ordförande undertecknade i förra veckan Medborgarlöftet för 2019 och 2020.

Polisen och kommunen ska tillsammans arbeta för ett ännu tryggare Nordanstig.  

Till grund för det undertecknade medborgarlöftet ligger den nationella trygghetsundersökningen (NTU) och medborgardialoger där medborgarna bland annat gav utryck för att de känner oro över vissa trafiksituationer i kommunen. Medborgarlöftet är därför en satsning på polisiär närvaro, tryggare och säkrare trafikmiljöer, trygghetsskapande åtgärder i offentliga miljöer, insatser mot alkohol och droger.

– Polisen och kommunen fortsätter att samverka kring det brottsförebyggande arbetet. Att arbeta tillsammans skapar bättre förutsättningar för att lyckas. Det är också viktigt att ta fasta på det som medborgarna upplever är viktigt för att skapa en tryggare kommun, säger Karl von Krusenstjerna, tf lokapolisområdeschef i Hälsingland.

Polisen och kommunen kommer att genomföra ett antal brottsförebyggande aktiviteter som trafikkontroller, krogkontroller, trygghetsvandringar och samaktiviteter.

– Det är viktigt att arbeta förebyggande med det som medborgarna upplever skapar otrygghet och påverkar vardagen, säger Johannes Persson, kommunpolis i Nordanstig

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Gävleborgs län.