Hoppa till innehåll
Hem » Planera din resa i tid

Planera din resa i tid

Nu börjar högsäsongen i våra receptioner och det kan tidvis vara långa köer eller svårt att få en bokad tid som passar. Kontrollera därför i god tid om dina resehandlingar är giltiga om du ska ut och resa.

Här kommer några tips på hur du underlättar ditt besök:

  • Du behöver boka tid för att ansöka om en resehandling i region Mitt: Gävleborg, Uppsala och Västmanland. Det gäller även många av landets övriga orter: passexpeditioner med tidsbokning.
  • På vissa av våra passexpeditioner är det lång väntetid. Vi uppdaterar tider kontinuerligt och det kommer ofta in återbud, så besök bokningssidan regelbundet om du inte hittar en tid som passar vid första försöket.
  • Extra många besöker oss under påsklov, Kristi Himmelsfärdshelgen och andra lediga dagar under våren. Just de dagarna är det extra svårt att hitta en ledig tid, så om du har möjlighet är det bra att välja en annan dag.
  • Vårdnadshavarna måste alltid ge sitt skriftliga medgivande till pass och nationellt id-kort för barn under 18 år. Blankett för medgivande finns här på webben, och den finns också på din lokala passexpedition.
  • Du behöver ha med dig giltig id-handling och ditt gamla pass och/eller nationella id-kort, om det fortfarande är giltigt.
  • Går ditt pass ut redan nu, men du har ingen resa inplanerad? Om möjligt är det bra att vänta tills högsäsongen är över med att ansöka om nytt.
  • Normalt levereras ett pass eller nationellt id-kort till vald passexpedition inom fem arbetsdagar.
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Gävleborgs län.