Hoppa till innehåll
Hem » Nytt medborgarlöfte med fokus på unga i Hudiksvall

Nytt medborgarlöfte med fokus på unga i Hudiksvall

I förra veckan undertecknades ett förnyat medborgarlöfte för Hudiksvalls kommun. Polisen och kommunen lovar i löftet att fokusera på unga och skapa ett ännu tryggare Hudiksvall.

Medborgarna ser helst att polisen ska arbeta med unga kopplat till narkotika och skadegörelse i Hudiksvalls centrum.

– Vi har alltid unga i fokus och arbetar brottsförebyggande, men nu visar medborgardialoger och trygghetsundersökningar att medborgarna upplever en oro kring narkotikahantering och skadegörelse i centrum. Det förnyade medborgarlöftet tar därför fasta på det som medborgarna upplever är viktigt för att skapa ett ännu tryggare Hudiksvall, säger Karl von Krusenstjerna, tf lokalpolisområdeschef i Hälsingland.

Polisen och Hudiksvalls kommun fortsätter därför att samverka kring det brottsförebyggande arbetet för att minska brottsligheten bland unga. I förra veckan undertecknade tillförordnande lokalpolisområdeschef för Hälsingland, Karl von Krusenstjerna och kommunstyrelsens ordförande Mikael Löthstam det förnyade medborgarlöftet.

Konkret innebär löftet att vi ska prioritera våra insatser genom riktade åtgärder under 2019 och 2020. Exempelvis genom trafikkontroller med inriktning på nykterhet- och hastighet, riktade insatser mot narkotika och missbruk, krogkontroller, trygghetsvandring och samaktiviteter vid evenemang.

– För oss är det viktigt att alla medborgare ska känna sig trygga när de vistas i de centrala delarna av Hudiksvall och därför kommer polisen och kommunen tillsammans arbeta aktivt för att öka tryggheten i centrum, säger Johannes Persson, kommunpolis i Hudiksvall.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Gävleborgs län.