Hoppa till innehåll
Hem » Nytt medborgarlöfte i Ljusdal

Nytt medborgarlöfte i Ljusdal

Karl von Krusenstjerna, lokalpolisområdeschef i Hälsingland och Markus Evensson kommunstyrelsens ordförande undertecknade idag medborgarlöftet för 2020.

Polisen och Ljusdals kommun fortsätter att samverka kring det brottsförebyggande arbetet. Årets medborgarlöfte är en satsning på att minska droganvändningen bland ungdomar och öka trafiksäkerheten i centralorten Ljusdal.

–  Alla vi behöver hjälpas åt för att komma tillrätta med de problem som finns i ett samhälle. När det gäller just medborgarlöftet så har polisen och kommunen enats om olika satsningar för att öka tryggheten och minska brottsligheten i kommunen. Vi har redan idag ett nära samarbete och att vi gör det tillsammans förbättrar förutsättningarna för att lyckas, säger Karl von Krusenstjerna, lokalpolisområdeschef Hälsingland

Det som ligger till grund för valet av medborgarlöftet är också de olika medborgardialogerna som hölls i Ljusdal under 2019. Där fick Ljusdalborna chansen att berätta för sin lokala polis och kommunen vad de helst ser att de ska arbeta med för att öka tryggheten och minska brottsligheten i Ljusdal.

– Vi har frågat kommuninvånarna om hur de upplever tryggheten i Ljusdals kommun. Majoriteten känner sig trygga, men just när det handlar om droganvändningen och trafiksituationen i centrum så uttrycker de just det som en otrygghetsfaktor. För oss är det viktigt att alla medborgarna ska känna sig trygga när de vistas i centrum och därför kommer polisen och kommunen tillsammans arbeta aktivt för att öka tryggheten där, säger Rolf Ångström, kommunpolis i Ljusdal.

Utifrån vad kommuninvånarna tyckte så är det nu fokus på att genomföra insatser mot narkotika och trafik under året i Ljusdal. Dessa kommer att följas upp och utvärderas under perioden.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Gävleborgs län.