Hoppa till innehåll
Hem » Polisen vill ha din hjälp med att lösa ytterligare 15 gamla mord

Polisen vill ha din hjälp med att lösa ytterligare 15 gamla mord

Polisens kalla fall-grupp Syd vill ha din hjälp med att lösa fler gamla mord. I december publicerade vi 15 ouppklarade mordfall, nu publicerar vi ytterligare 15 fall. Känner du till något som du inte tidigare har berättat för polisen. Kontakta oss!

I polisregion Syd (polisen i Blekinge, Kalmar, Kronobergs och Skåne län) arbetar en grupp brottsutredare vid regionala utredningsenheten i Malmö med ouppklarade mord och dråp, så kallade kalla fall. För en dryg månad sedan publicerade vi 15 kalla fall på denna webbplats. Ett 20-tal tips har hitintills kommit in och de har berört knappt 10 av de publicerade fallen.

– Vi är mycket nöjda med responsen vi fått på den omgång av kalla fall som publicerades i december 2018, säger kalla fall-gruppens chef kommissarie Bo Lundqvist. En handfull av de inkomna tipsen kommer att leda till konkreta åtgärder från vår sida, allt från förhör med personer till olika kriminaltekniska undersökningar, t.ex. med kriminalsökhund. Vi har varit i kontakt med nästan alla som har kommit in med tips till oss.

Nu går vi ut med information om ytterligare 15 fall från olika orter i regionen. Vi vill ha in tips från allmänhetens för att kunna komma vidare även i dessa mordutredningar.

– Vi är mycket tacksamma för alla som tar sig tid att kontakta oss och lämna information i förhoppning att dessa brott skall klaras upp och så att anhöriga till brottsoffren kan få en förklaring till vad som har hänt. Utan den hjälpen har polisen ett mycket svårare arbete. Från de anhöriga till offren har vi fått enbart positiv respons på vårt arbete, de är också tacksamma för engagemanget från allmänheten, säger Bo Lundqvist.

För närvarande finns cirka 130 fall av ouppklarade mord eller dråp som har skett i polisregion Syd. Antalet ökar varje år eftersom preskriptionstiden för brott med livstids fängelse i straffskalan sedan 2010 är borttagen. Tidigare var preskriptionstiden 25 år, detta innebär att utredningar av mord och dråp som har skett efter den 1 juli 1985 aldrig läggs ner. Dessa utredningar är fortfarande öppna och kan komma att klaras upp om ny information kommer in till polisen.

Presentation av mordfallen

Har du information eller tips om vad som kan ha hänt i samband med morden – kontakta oss!
E-post: kalla.fall-region.syd@polisen.se
Telefon: 114 14, be att få prata med Polisens kontaktcenter (PKC) om kalla fall I polisregion Syd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus för hela Blekinge.