Hoppa till innehåll
Hem » Vittnen söks i mordutredning från 2016

Vittnen söks i mordutredning från 2016

Foto Ali Reza beskuren

Ali Reza.

Polisen är intresserad av att tala med personer som tror sig veta något om Ali Rezas försvinnande.

Ali Reza lämnade en bostad i Kortedala i nordöstra Göteborg omkring klockan 11.30 den 12 september 2016. Hans telefons sista aktiva uppkoppling är från klockan 11.56 i Vidkärr i östra Göteborg. Samma dygn anmäldes han försvunnen.

Polisen arbetade tidigt utifrån att Ali Reza, född 1985, inte har försvunnit frivilligt. I augusti 2017 kom det in ett tips till polisen om att han den 12 september 2016 ska ha blivit lurad till en lägenhet på Ahrenbergsgatan 22 B i Vidkärr, där han samma dag ska ha mördats.

Lägenheten undersöktes mot bakgrund av tipset som en möjlig brottsplats. Vid undersökningen gjordes fynd som talar starkt för att Ali Reza har dödats i lägenheten. Hans kropp är dock inte återfunnen.

Två personer häktades i ärendet i början av november 2018 på sannolika skäl misstänkta för mord. En av dem är fortfarande häktad, medan den andre är försatt på fri fot. En av de två bodde vid tidpunkten i september 2016 i den aktuella lägenheten. De två misstänkta och offret kände varandra och det förekom missbruk i deras umgängeskrets.

Polisen är intresserad av att tala med alla personer som tror sig veta något om detta. Det kan vara iakttagelser som rör Ali Rezas sista tid i livet och iakttagelser som kan kopplas till händelsen som gjorts vid tidpunkten runt den aktuella adressen, men också på andra platser då polisen utgår från att Ali Rezas kropp har gömts undan.

Om du har uppgifter kring ovanstående – kontakta polisen på telefon 010-56 565 00 eller mejla på adressen registrator.vast@polisen.se.

Klicka här för en helbild på Ali Reza.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Halland. Alla olyckor och brott.