Hoppa till innehåll
Hem » 11 september 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

11 september 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Kl 20.12 Partille, personrån
En kvinna, drygt 30 år kontaktar polisen från sjukhuset där hon befinner sig för att få vård för skador som hon uppger sig fått i samband med ett rån som ska ha inträffat vid Kvastekulla kapell ca kl 16.45. Hon uppger att ett ”gäng” på ca 10 st killar ska ha utfört rånet och misshandlat henne. Hon har blivit bestulen på ett halsband och örhängen. Hon har sedan tagit sig till Östra sjukhuset för att få vård. Gärningsmännen uppges varit maskerade. Ingen gripen. Anmälan rån upprättas. 

Kl 22.40 Trollhättan, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse
Polis stoppar och kontrollerar en hyrbil på Gärdeshemsvägen. I bilen finns två män. Bilen och männen kan enligt polisen misstänkas kopplas till pågående ”gängkonflikt”. I bilen finner polisen ett antal tuber som har förekommit i samband med tidigare ”sprängningar”. Männen som båda är ca 30 år grips misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Tuberna tas i beslag. 

Kl 23.27 Fyrbodal, Brott i nära relation/vapenbrott mm
Polisen får in uppgifter kring ett bråk i en familj i Fyrbodal. Mannen i familjen uppges ha hotat övriga vem någon typ av vapen/alternativt hotat att använda vapen. Relativt oklara omständigheter. Vid kontroll så har polisen tidigare omhändertagit vapen på den aktuella adressen. Kvinnan ska nu ha lämnat hemmet med ett barn men mannen ska befinna sig i bostaden, möjligen beväpnad. 
Polisen inleder en insats, bl a med insatsstyrkan vid bostaden och förbereder att genomföra husrannsakan för att söka vapen och gripa den misstänkte. En förundersökning med rubricering grovt vapenbrott samt framkallande av fara för annan inleds. 

Mannen vägrar först att överlämna sig till polisen och efter förhandling så kan den misstänkte grips ca kl 03.09. Husrannsakan genomförs och polisen beslagtar bl a krut, vapendelar och patroner. Ingen person har skadats fysiskt vid händelsen. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.