Hem » 20 november 06:56, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

20 november 06:56, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Kl 22.39 Göteborg, trafikolycka/singel
En personbil kör av okänd anledning av vägen och voltar vid Hjälbovägen. Polis och ambulans larmas till platsen, en person uppges sitta fast i bilen. På plats konstateras att föraren haft svårt att komma loss från bältet men inte var skadad i övrigt. Bilen bärgas, Ingen misstanke om brott.  

Kl 23.48 Surte, grovt rån/alt grovt tillgrepp av fotskaffningsmedel
En bilägare som är på väg mot sin bostad i Surte i bil upplever att en bil följer efter honom då han kör mot sin bostad i Surte. När han stannar framför sin bostad så stannar även den bil som han upplevt som misstänkt. En maskerad man rusar ut från den misstänkta bilen, hotar med ett pistolliknande föremål och tillgripen nycklarna till bilen och tar sedan bilen. Därefter försvinner båda bilarna från platsen. Oklart hur många personer i övrigt som färdats i den misstänkta bilen, minst en ytterligare person. Fordonsägaren har inte skadats fysiskt även om ha vid tillfället fick något slag. Det dröjer ca 15 minuter innan bilägaren larmar polis. Polis på plats larmar ut den stulna bilen och upprättar anmälan och grovt rån. Bilen är inte anträffad/ingen gripen. 

Kl 01.10 Göteborg, grovt vapenbrott mm  
En polispatrull bestämmer sig för att kontrollera en personbil vid Nylösegatan i Gamlestaden. Flera personer lämnar bilen springande. Polispatrullen ser in i bilen och upptäcker då något som kan vara ett automatvapen. Man har även sett hur någon/några sprungit in i en fastighet i närområdet. Med tanke på vapen mm så tillkallas insatsstyrkan. Något senare så genomförs en insats/husrannsakan mot en lägenhet i fastigheten. Förundersökning om grovt vapenbrott inleds.
Polisen går in i bostaden och där finner man tre män som grips. Den aktuella bilen och vapnet tas i beslag. Båda ska genomgå teknisk undersökning. Bostaden genomsökt av hund mm. Det vapen som hittats är ännu inte fastfällt som äkta. Den tekniska undersökningen får svara på detta. 

Kl 03.24 Trollhättan, grov misshandel
En man kommer in på en bensinstation vid Hjortmossen. Han har skador bl a på händerna som pekar på att han blivit knivskuren. Det framkommer att han ska ha blivit skuren av sin flickvän som befinner sig i bostaden. Polis och ambulans tillkallas. 
Polis talar med den skadade som uppger att han och flickvännen druckit alkohol och hamnat i ett bråk, i övrigt oklara omständigheter. Namn på flickvännen och platsen för brottet kan klarläggas. Den skadade avförs till NÄL för vård med hjälp av en polispatrull. En husrannsakan genomförs i bostaden och den utpekade flickvännen anträffas, hon har en skada på näsan. Man hittar även en kniv som kan ha använts vid tillfället, beslagtas. Kvinnan grips misstänkt för misshandel alt. grov misshandel. Bostaden spärras av. Kvinnan hävdar att hon agerat i självförsvar, vilket kommer att utredas. Hon är inte i behov av sjukhusvård vid tillfället.

Kl 05.10 Göteborg, Försök till grov misshandel mm
Polis kallas till Göteborgs central med anledning av bråk, möjligen med kniv. Händelsen ska utspelas vid spårområdet. Flera personer uppges vara involverade och även en hund. Möjligen är någon skadad. Flera patruller åker till platsen.

På platsen finner polisen flera personer, en av dessa har någon skada som kan var ett hundbett. En kniv anträffas. Mycket oklar omständigheter men den man som haft hunden uppges ha kommit till undsättning då en man dragit kniv mot en annan. Hunden biter då den man som har kniven. En kniv anträffas samt misstänkt narkotika/dopingmedel, beslag. Ambulans på plats, inget behov av sjukvård. Den man som haft kniven grips misstänkt för försök till grov misshandel. Provtagning kommer att ske, misstanke om narkotikabrott. 

   

Dela gärna detta inlägg:
Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *