Hoppa till innehåll
Hem » 24 juni 07:56, Sammanfattning natt, Östergötlands län

24 juni 07:56, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

23:29 Polisen larmades om en misshandel som inträffat på Åbylundstorget i Linköping. Flera gärningspersoner ska ha misshandlat två män. De drabbade männen är i 20- respektive 25-årsåldern. Gärningsmännen ska sedan ha lämnat platsen. De drabbade männen ska inte ha varit i ambulansbehov. Några timmar senare fick en polispatrull visuell kontakt med en man som kunde misstänkas för inblandning i misshandeln. Mannen greps misstänkt för misshandel, han är i 35-årsåldern. Under morgonen anhölls mannen.

01:09 Polisen larmades till Skäggetorp i Linköping med anledning av ett bråk. En man i 45-årsåldern misstänks för att ha misshandlat en närstående kvinna. Mannen greps av polis, mannen misstänks för misshandel. Även anmälan om barnfridsbrott ska upprättas. Polisens presstjänst har inga uppgifter om kvinnans eventuella fysiska skador.

06:18 Polisen larmades till Hageby i Norrköping där en kvinna ska ha hotat en man utomhus. Polis åkte till platsen. Kvinnan ska ha haft ett skjutvapenliknande föremål. Polis involverades och kvinnan greps. Hon misstänks för grovt olaga hot samt försök till grov misshandel. Fler rubriceringar kan tillkomma. Polisen ska nu arbeta vidare i ärendet, med exempelvis formella förhör, för att bringa klarhet i vad som inträffat. Kvinnan och mannen är båda är i 35-årsåldern.

I övrigt har polisen även hanterat en del ärenden som handlar om festrelaterade ärenden, berusade personer och bråk. Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Till media – gällande dagens, och morgondagens, bemanning:

Efter klockan 15:00 finns det ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras då av vakthavande befäl i mån av tid. Presstalesperson är tillbaka i tjänst på måndag klockan 07:00.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.