Hoppa till innehåll
Hem » 07 januari 07:54, Sammanfattning natt, Östergötlands län

07 januari 07:54, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat cirka 120 ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

00.19 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en singelolycka på Nya Tanneforsvägen/Råbergaleden, Linköping. En bilist hade kört in i mitträcket. Föraren, en kvinna i 30-årsåldern, blåste positivt för alkohol i polisens sållningsinstrument och togs med för provtagning. Kvinnan omhändertogs därefter på grund av berusning enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Bilen bärgades från platsen.

02.44 Flera personer larmade polisen med anledning av att en kraftig smäll hörts i centrala Norrköping. Smällen skulle ha hörts vid Butgatan, Norrköping. Flera polispatruller beordrades till platsen och på plats kunde polis konstatera att någonting exploderat vid en entré. Då ytterligare ett misstänkt föremål fanns på platsen har polisen spärrat av ett område. Avspärrningarna kommer att kvarstå i väntan på att nationella bombskyddet ska komma till platsen.
Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse.
Uppdatering kommer att ske i separat händelsenotis!

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.