Hoppa till innehåll
Hem » 09 november 08:00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

09 november 08:00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Under natten mot onsdagen har polisens regionledningscentral hanterat 65 ärenden som rör Östergötlands län. Polispatrullerna har haft fullt upp med att hantera bränder i Norrköping, Linköping och Motala. Se nedan.

20:36 SOS larmade ambulans, räddningstjänst och polis till Ekholmsvägen i Linköping med anledning av en brand i en lägenhet. Det brann inne i en lägenhet. Lägenheten hade blivit rökfylld. En man i 55-årsåldern befann sig i lägenheten och han fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget är inte känt för polisen men han uppgavs ha andats in rök. En utredning om allmänfarlig vårdslöshet är påbörjad. Aktuell lägenhet spärrades av i avvaktan på teknisk undersökning som kommer att ske. Troligvis under onsdagen.

23:57 SOS larmade tillbaka ambulans, räddningstjänst och polis till samma fastighet på Ekholmsvägen då branden hade tagit sig igen, den här gången brann det kraftigt på vinden. Samtliga personer boende i trapphuset evakuerades till en fastighet i samma område. Ovan brottsrubricering är fortfarande aktuell, inget nytt har framkommit.

23:22 SOS larmade räddningstjänst och polis till Mässingsgatan i Norrköping med anledning av en brand i en scoutstuga. När polisen en kort stund senare kom till platsen var stugan i princip nerbrunnen. Brandplatsen har spärrats av och en teknisk undersökning kommer att ske. Det är i nuläget oklart hur branden har startat. En förundersökning om skadegörelse genom brand är påbörjad.

00:39 SOS larmade räddningstjänst, ambulans och polis till en restaurang på Ulaxgatan i Motala med anledning av en brand. Branden släcktes av räddningstjänst. Ingen person har kommit till skada. En förundersökning gällande mordbrand är inledd. Det är i nuläget oklart vad som har orsakat branden. Platsen har spärrats av och en teknisk undersökning kommer att ske. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.