Hoppa till innehåll
Hem » 18 oktober 08:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

18 oktober 08:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

07.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat ett 60-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Tre personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott. Fyra personer har gripits misstänkta för brott (se nedan).

23.52 Polis larmades till en adress i Motala med anledning av bråk mellan en man och en kvinna i en bostad. När polis kom till platsen greps en man misstänkt för misshandel. Mannen, som är i 25-årsåldern, har anhållits efter beslut av åklagare.

00.36 Polis stoppade ett fordon för kontroll i Vasastaden, Linköping. Vid kontrollen anträffades 200 liter diesel i fordonet, förvarat i bagaget, och som misstänktes vara stulet. Samtliga personer i fordonet, två män och en kvinna, greps. Samtliga har, under morgonen, anhållits efter beslut av åklagare.

04.34 Polis försökte stoppa ett fordon för kontroll på riksväg 51 vid Svärtinge- Vistinge, Norrköping. Föraren vägrade stanna och polis följde efter. Fordonet kördes mellan 40 och 100 kilometer i timmen och trafikintensiteten mycket låg. Beslut fattades om att använda spikmatta för att stoppa föraren. Trots spikmatta och punktering så valde föraren att köra vidare. Klockan 05.03 stannade föraren och sprang från bilen. Polis sprang efter och föraren togs omhand. Föraren, en man i 30-årsåldern, är i nuläget misstänkt för grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik samt drograttfylleri.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.