Hoppa till innehåll
Hem » 18 juli 07:49, Sammanfattning natt, Södermanlands län

18 juli 07:49, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sedan 22:00 igår kväll har polisens regionledningscentral hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanlands län. En person har anhållits, se nedan ärende i Strängnäs, och en person har omhändertagits för fylleri.

22:45 Polisen larmades till en lägenhet på Vasavägen i Flen med anledning av inbrott i bostad. Inringaren bor i lägenheten och hade varit bortrest. Det är oklart hur gärningspersonen har tagits sig in i lägenheten, möjligen via ett fönster som stått på glänt. I bostaden saknades teknikföremål –datorskärmar, laptop och en drönare. Polisen har upprättat en anmälan om stöld genom inbrott. Det finns i nuläget ingen misstänkt. En brottsplatsundersökning kommer att ske under måndagen.

01:17 Polisen larmades till ett flerfamiljshus på Finningevägen i Strängnäs. Flera personer ringde larmnumret gällande en kraftig smäll i fastigheten. Smällen hade uppfattats som en explosion. Första polispatrullen på plats kunde konstatera att det hade skett en detonation inne i trapphuset. Ingen person hade kommit till fysisk skada. Hela fastigheten spärrades av och Nationella bombskyddet kallades till platsen. Under natten kunde de fastställa att det inte fanns några fler farliga föremål i trapphuset. Fram till och under tiden som bombtekniker var på plats beslutades att boende i lägenheterna kunde stanna kvar i sina lägenheter men de fick inte gå ut i trapphuset. En brottsplatsundersökning kommer att ske under morgonen. En person hämtades till förhör under natten misstänkt för delaktighet i sprängningen. Personen förhördes och klockan 05:32 beslutade åklagare att personen skulle anhållas. Personen är skäligen misstänkt (den lägre misstankegraden) för allmänfarlig ödeläggelse. Polisen utreder om nattens sprängning kan kopplas till den som skedde i Åkers Styckebruk under fredagen. Frågor om utredningen hänvisas till åklagarmyndigheten som är förundersökningsledare i och med att det finns en anhållen person i utredningen.

01:29 SOS larmade polis, ambulans och räddningstjänst till Stockholmsvägen i Katrineholm med anledning av en trafikolycka. En personbil hade kört av vägen. När polis kom till platsen anträffades en bil som var ordentligt krockad. Airbag hade lösts ut i bilen. Polisen påbörjade sök i terrängen efter föraren men ingen person kunde hittas. Kontakt togs med bilägaren som berättade att bilen hade blivit stulen. Vem som körde bilen vid olyckstillfället är alltså oklart. Polisen har säkrat spår från airbagen. En utredning om tillgrepp av fortskaffningsmedel och smitning från trafikolycksplats är påbörjad.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Södermanland