Hoppa till innehåll
Hem » 01 maj 07:50, Sammanfattning kväll, Östergötlands län

01 maj 07:50, Sammanfattning kväll, Östergötlands län

07.00 Polisen har, under natten, hanterat ett cirka 150 ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Valborgskvällen och natten kan sammanfattas som lugn. Sedan klockan 21.00 på Valborgsaftons kväll har 26 personer har omhändertagits på grund av berusning och sex personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott. En person har gripits misstänkt för brott (se nedan).

01.10 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i ett fordon i korsningen Vadstenavägen-Ringtrastvägen, i området Fålehagen, Motala. Ett fordon hade börjat brinna under färd och samtliga som färdades i fordonet hade tagit sig ut. Fordonet var övertänt när räddningstjänst kom till platsen. Det finns ingen misstanke om brott.

01.44 Polis larmades med anledning av ett misstänkt inbrott i en bostad i Tannefors, Linköping. En obehörig person hade setts på baksidan av huset. Polis åkte till platsen och konstaterade att ett inbrott skett. En misstänkt person, en man i 20-årsåldern, påträffades snart i området och mannen greps misstänkt för två inbrott och två försök till inbrott i området. Han fördes till polisstationen för ytterligare utredningsåtgärder.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat larm om bråk och berusade personer, kontrollerat fordon och hanterat viltolyckor.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.