Hoppa till innehåll
Hem » 23 mars 06:33, Sammanfattning natt, Östergötlands län

23 mars 06:33, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Thomas Agnevik. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 45 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

Flera bilar brann i Lambohov, Linköping

22:31 En polispatrull, som befann sig vid Utsädesgatan i Linköping, meddelade regionledningscentralen att polispatrullen hade upptäckt en brand på adressen. En bil som var parkerad vid en carport brann. Räddningstjänst och fler polispatruller larmades till platsen.

Branden spred sig till fler bilar som stod parkerade i närheten. Fem bilar blev totalförstörda och ytterligare nio bilar ska ha skadats i samband med branden. Flera bostäder längs gatan utrymdes på grund av spridningsrisken. Det ska inte ha brunnit i någon bostad och alla boende kunde återgå till sina bostäder. Carporten brann ned. 

Händelsen rubriceras som mordbrand, ingen person ska ha skadats fysiskt av de rapporter som nått polisens presstjänst. Polis har spärrat av platsen. En kriminalteknisk undersökning kommer att genomföras när det är möjligt.

I nuläget finns ingen naturlig förklaring till varför branden startade. Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om händelsen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Under natten mot onsdag har polispatrullerna också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.