Hoppa till innehåll
Hem » 17 januari 11:22, Övrigt, Värmlands län

17 januari 11:22, Övrigt, Värmlands län

insats i Säffle.

Bland annat rapporterades en sextonårig A-traktorförare för drograttfylleri.

– Narkotikasituationen i Säffle är bedrövande säger Joakim Kristiansen som var polisinsatschef.

– Det är riktigt illa och går tyvärr åt fel håll fortsätter han och understryker att det var anmärkningsvärt många väldigt unga personer som påträffades med narkotika.

Under insatsen spanade en patrull mot en butik i centrala Säffle och tre ungdomar som befann sig utanför. En av ungdomarna upptäckte poliserna och sprang in i butiken där han försökte göra sig av med narkotika han hade på sig. Narkotikan hittades dock av polispatrullen och dessutom uppdagades att ungdomen, som bara var sexton år även bar kniv. Sextonåringen misstänks därmed för inte bara narkotikabrott utan även grovt brott mot knivlagen.

– Man kan fråga sig varför en sextonåring, eller vem som helst för den delen bär med sig en stor kniv när han ska ut och umgås med kompisar en kväll i Säffle säger Joakim Kristiansen.

Under insatsen genomfördes flera husrannsakningar, bland annat efter att patrullen ute på gatan känt en omisskännlig lukt av cannabis.

– Vi gick då in i trappuppgången i flerfamiljshuset och luktade oss fram till rätt lägenhet berättar polisinsatschefen.

När polisen ringde på öppnade lägenhetsinnehavaren och en stark lukt av narkotika spred sig i trapphuset. Det beslutades om husrannsakan och i lägenheten påträffades flera narkotikapåverkade personer. Beslag av bland annat tramadol och hasch gjordes.

Ett antal fordon stoppades också och kontrollerades. Flera av dessa framfördes av förare som befanns vara narkotikapåverkade. Totalt rapporterades fyra förare för drograttfylleri, varav som tidigare nämnts en sextonåring. Det gjorde även husrannsakningar i bilar och i en bil påträffades en kniv av större modell och narkotikarelaterade föremål. En förare som kontrollerades rapporterades för grov olovlig körning och grovt brott mot knivlagen då han hade en yxa innanför jackan.

Fakta insatsen Säffle:

Ett tiotal narkotikaspanare

En civil polishundspatrull

Fyra drograttfyllerier

Femton fall av ringa narkotikabrott eget bruk

Sex fall narkotikabrott innehav

Tre brott mot knivlagen varav i två fall grovt brott

Ett fall av grov olovlig körning.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Värmland. Polis och SOS.