Hoppa till innehåll
Hem » 11 december 08:19, Sammanfattning natt, Östergötlands län

11 december 08:19, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 90-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits (se nedan). Tolv personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och sju personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

23:42 Polis larmades till området Ryd, Linköping, med anledning av bråk i en lägenhet. När polis anlänt visade det sig att det varit någon fest i bostaden och att det då uppstått bråk. En utpekad misstänkt gärningsperson hade lämnat platsen. Polis kunde via utredningsarbete lokalisera den utpekade personen. Mannen i 30-årsåldern greps därefter och är i nuläget misstänkt för misshandel i relation, misshandel och olaga hot. Totalt finns fyra målsäganden. Ingen person ska ha behövt ambulansvård. Den misstänkte har under natten också anhållits av åklagare. Ärendet är därmed åklagarlett.  

02:03 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Ljuragatan i Norrköping med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha kört in i ett räcke och fem personer vara drabbade. När polis anlänt visade det sig att bilisten drabbats av vattenplaning. En anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott kommer skrivas och ingen person behövde följa med ambulans till sjukhus. 

04:47 Polis och ambulans larmades till Skärblacka i Norrköping med anledning av att en person ska ha skadats med ett vasst tillhygge. Detta ska ha skett utomhus. När polis anlänt till platsen anträffades också en skadad man. Mannen i 20-årsåldern fördes med ambulans till sjukhus. Initialt bedömdes skadorna som allvarliga men inte livshotande. Brottsplatsen har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning och hundpatrull har spårat efter en misstänkt gärningsperson men i nuläget har ingen gripits. En förundersökning gällande grov misshandel har inletts. 

05:22 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Evalundsvägen i Söderköping med anledning av ett SOS-larm om brand i en bostad. När polis anlänt visade sig att villan blivit övertänd. Polisen har spärrat av ett område för att förhindra att obehöriga ska komma nära branden. Polisen har också pratat med vittnen. Det är ännu oklart kring eventuell brottsrubricering samt personskador. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.