Hoppa till innehåll
Hem » Farliga extremister: Hassan Nasrallah

Farliga extremister: Hassan Nasrallah

Nasrallah är generalsekreteraren för den shiitiska terrorgruppen Hizbollah, och en viktig figur i libanesisk politik. Nasrallah har krävt hämnd mot USA efter att en amerikansk flygattack dödade befälhavaren för IRGC-Quds Force Qasem Soleimani i Irak den 3 januari 2020.

Hassan Nasrallah

Hizbollahs generalsekreterare

Födelsedatum: 31 Augusti 1960
Kallas också: Hasan Abd-al-Karim
Senast kända plats: Libanon eller Iran

Hassan Nasrallah extremist
Hassan Nasrallah extremist

Beteckningar: USA: s finansdepartement utsåg Hassan Nasrallah till en speciellt utsedd terrorist i januari 1995. Beteckningen blockerade alla fastighets- och finansiella transaktioner i USA. Utsågs av US Department of the Treasury under verkställande order 13582 för att ge stöd till den syriska regeringen i september 2012. Utnämningen krävde beslag av alla tillgångar hos någon i USA som gör affärer med den syriska regeringen.

Hezbollah utses till en terroristorganisation av flera regeringar, inklusive USA, Storbritannien, Nederländerna, och Tyskland.

Bakgrundsinformation: Nasrallah är generalsekreteraren för den shiitiska terrorgruppen Hizbollah, och en viktig figur i libanesisk politik. Även om Nasrallah inte innehar ett officiellt ämbete i Libanon, hävdade terrorikexperten Walid Phares att Nasrallah ses som en messiansk siffran, mycket högre än någon tjänsteman i Libanon.

Nasrallah har krävt hämnd mot USA efter att en amerikansk flygattack dödade befälhavaren för IRGC-Quds Force Qasem Soleimani i Irak den 3 januari 2020.

Påverkan: Nasrallah har format Hizbollah till den dominerande politiska makten i Libanon och är den ”drivande kraften” bakom gruppens militära operationer. Nasrallah har också uppmanat Hizbollahs anhängare att delta i marsch varje år, såsom ”Al Quds Day-marschen”. runt om i världen. Denna aktivitet, tillsammans med uppmuntran i moskéer och i shiitiska kulturcentra i hela Europa, bidrar till en ökning av antisemitism över hela kontinenten.

Dödsfall tillskrivna individen / organisationen: Det är svårt att fastställa exakta siffror. Före den 11 september 2001 var dock Hizbollah ansvarig för fler amerikanska dödsfall världen över än någon annan organisation.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hassan Nasrallah extremist