Hoppa till innehåll
Hem » Risk för trafikstörningar i Stockholm lördag 21 januari

Risk för trafikstörningar i Stockholm lördag 21 januari

I Stockholm genomförs varje helg ett stort antal demonstrationer. Under lördagen den 21 januari har polisen gett tillstånd till såväl stillastående sammankomster som demonstrationståg genom stan.

Centrala Stockholm kommer vid vissa tidpunkter under lördagen den 21 januari ha begränsad framkomlighet för trafik för att möjliggöra för människor att genomföra demonstrationer i enlighet med demonstrations- och yttrandefriheten.

Polisen i region Stockholm har en särskilt uttagen polisinsats för att underlätta framkomligheten i trafiken, förebygga ordningsstörningar och för att ingripa mot brott om de sker.

Vid insatsen kommer polisen att använda UAS (Unmanned Aircraft System, system för obemannade flygfarkoster) i brottsförebyggande syfte. Kamerabevakning med UAS sker för att förebygga, förhindra eller upptäcka störningar av allmän ordning och säkerhet och för att begränsa verkningarna av sådana störningar. Ett annat syfte är att på ett effektivt sätt kunna lösa störningar i trafiken som kan uppstå.

Se nedanstående kartor för övervakade områden och tidsintervaller. Särskilt beslut om UAS har fattats av Polismyndigheten och grundar sig främst på bestämmelser i KBL – Kamerabevakningslagen.

Övervakat område Diplomatstaden

Övervakat område Diplomatstaden.

Övervakat område Norrmalm

Övervakat område Norrmalm.

Övervakat område G:a Stan/Södermalm

Övervakat område G:a Stan/Södermalm.

Övervakat område Medborgarplatsen

Övervakat område Medborgarplatsen.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blåljusen i Stockholm.