Hem » Farliga extremister: Amir Muhammad Sa’id Abdal-Rahman al-Mawla

Farliga extremister: Amir Muhammad Sa’id Abdal-Rahman al-Mawla

US Treasury Department utsåg Amir Muhammad Sa’id Abdal-Rahman al-Mawla till en särskilt utsedd global terrorist den 18 mars 2020. FN: s säkerhetsråd listade Amir Muhammad Sa’id Abdal-Rahman al-Mawla som en person associerad med ISIS den 21 maj 2020.

Amir Muhammad Sa’id Abdal-Rahman al-Mawla

Nuvarande ISIS-kalif

Födelsedatum: 5 oktober 1976
Kallas också: Se nedan…
Senast kända plats: Irak (misstänkt)

Amir Muhammad Sa’id Abdal-Rahman al-Mawla
Amir Muhammad Sa’id Abdal-Rahman al-Mawla

Även känd som: Abu-’Abdullah Qardash, * Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi, * Abu Ibrahim al-Hashemi al-Qurayshi, * Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi, * Abu Ibrahim al-Hashimi al-Quraishi, * Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi, * Abu Ibrahim al-Qurashi, * Abdullah Qardash, * Abdullah Kardesh, * Al-Ustadh, * Ameer Muhammed Saeed Al-Salbi Al-Mawla, * Amir Mohammed Abdul Rahman al-Mawli al -Salbi, * Amir Mohammed Abdul Rahman Al-Mawli, * Amir Muhammad Sa’id ’Abd-al-Rahman Muhammad al-Mula, * Hajji’ Abdallah, * Hajji Abdullah al-Afari, * Al-Hajj Abdullah, * Al- Hajj Abdullah Qardash, * Muhammad al-Mawla, * Muhammad Sa’id ’Abd-al-Rahman al-Mawla, * Ustadh Ahmad, * ”Professor”, * ”Destroyer”, *’ Abdul Amir Muhammad Sa’id Salbi, * Abu-’Umar al-Turkmani

Beteckningar: US Treasury Department utsåg Amir Muhammad Sa’id Abdal-Rahman al-Mawla till en särskilt utsedd global terrorist den 18 mars 2020. FN: s säkerhetsråd listade Amir Muhammad Sa’id Abdal-Rahman al-Mawla som en person associerad med ISIS den 21 maj 2020.

Bakgrundsinformation: Al-Mawla, en irakisk medborgare, efterträdde Abu Bakr al-Baghdadi som ISIS-ledare. Han var en ledande terroristledare i ISIS föregångarorganisation, al-Qaida i Irak, och steg stadigt genom ISIS led.

Påverkan: Det har rapporterats att al-Mawla har hjälpt till att driva bortförandet, slakten och människohandeln av medlemmar av Yazidis religiösa minoritetsgrupper i Irak. Trots att han inte hade beröm av sin föregångare är han åtminstone den nominella chefen för en hierarkisk terroristorganisation som genomför globala attacker och försöker utföra ytterligare massvåldshandlingar. FN: s säkerhetsråd har föreslagit att ISIS fruktar att al-Mawla saknar vissa uppgifter som vanligtvis var nödvändiga för en kalif och har hållit honom ur rampljuset för att undvika att äventyra hans position. Al-Mawla kan försöka starta om organisationen som har försvagats av åratal av USA-ledda överfall.

Dödsfall tillskrivna individen / organisationen: Enligt siffror från FN anses al-Mawla ha orkestrerat Sinjar-massakern i augusti 2014 där 5000 Yazidier dödades. År 2016 var ISIS ansvarig för 9150 dödsfall till följd av terrorattacker och 1300 personer 2018.


Du kan dela denna artikel på Facebook, Twitter eller skicka en länk med email.
Amir Muhammad Sa’id Abdal-Rahman al-Mawla

2 kommentarer till “Farliga extremister: Amir Muhammad Sa’id Abdal-Rahman al-Mawla”

  1. Haha!
    Alla dessa namn. Är de olika synonymer för idiot på arabiska?

    Även känd som: Abu-’Abdullah Qardash, * Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi, * Abu Ibrahim al-Hashemi al-Qurayshi, * Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi, * Abu Ibrahim al-Hashimi al-Quraishi, * Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi, * Abu Ibrahim al-Qurashi, * Abdullah Qardash, * Abdullah Kardesh, * Al-Ustadh, * Ameer Muhammed Saeed Al-Salbi Al-Mawla, * Amir Mohammed Abdul Rahman al-Mawli al -Salbi, * Amir Mohammed Abdul Rahman Al-Mawli, * Amir Muhammad Sa’id ’Abd-al-Rahman Muhammad al-Mula, * Hajji’ Abdallah, * Hajji Abdullah al-Afari, * Al-Hajj Abdullah, * Al- Hajj Abdullah Qardash, * Muhammad al-Mawla, * Muhammad Sa’id ’Abd-al-Rahman al-Mawla, * Ustadh Ahmad, * ”Professor”, * ”Destroyer”, *’ Abdul Amir Muhammad Sa’id Salbi, * Abu-’Umar al-Turkmani

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *