Nils Gustavsson, aspirantansvarig, och Sara Duvenfelt, polis, deltar under chatten tillsammans med flera kollegor från Polisområde Örebro
På onsdag, 25/11, mellan kl. 18-19 finns poliser på plats i sociala medier för att svara på frågor om polisutbildningen och polisyrket.
– När coronapandemin sätter stopp för mässor, skolbesök och andra fysiska informationsmöten får vi tänka om. Ett exempel på det är denna satsning där vi erbjuder allmänheten att chatta med polisen istället, säger Nils Gustavsson som är aspirantansvarig i polisområde Örebro.
Chatten kommer att ske den 25/11 kl. 18-19 på:
- Polisen Örebro läns facebook-konto
- Polisen Örebros instagramkonto, @polisen.orebro
- Polisen Hallsbergs instagramkonto, @polisenhallsberg
- Polisen Lindesbergs instagramkonto, @polisenlindesberg
- Polisen Karlskogas instagramkonto, @polisenkarlskoga
Passa på att ställa alla frågor du har. Kanske undrar du…
• Hur stark måste man vara för att bli polis?
• Kan man söka polisutbildningen trots att man fyllt 40?
• Kan man söka polisutbildningen om man tidigare blivit dömd för något?
• Hur fungerar distansutbildningen?
• Vad är det bästa med polisyrket?
• Hur blir man hundförare?
Fler poliser
Polisen är en av få verksamheter som växer, trots den pågående pandemin. Fram till år 2024 räknar vi med att bli drygt 5 000 fler poliser. Ökningen sker i hela landet, så när du utbildat dig behöver du inte flytta (om du inte vill), utan kan jobba i ditt närområde.
Polisutbildningen finns i Flemingsberg (utanför Stockholm), Växjö, Borås, Malmö och Umeå. Borås, Växjö och Umeå ger utbildningen även på distans. Det innebär att du läser de teoretiska delarna på valfri ort och genomför de praktiskt delarna på plats på lärosätet.
Du kan söka till polisutbildningen när som helst under året. Tester och antagning sker löpande, vilket gör att hela processen från ansökan till besked går på cirka 30 dagar.
Kontakt för media: Nils Gustavsson, aspirantansvarig PO Örebro, telefon: 073 063 84 60