Hoppa till innehåll
Hem » Man döms till fängelse för brott mot äldre kvinnor

Man döms till fängelse för brott mot äldre kvinnor

En man utsatte åldringar för grov stöld och försök till grov stöld. Nu döms han till två år och två månaders fängelse för en rad olika brott. – Ett grundligt förundersökningsarbete har bidragit till utfallet, säger Arlinda Hellgren, utredare Malmöpolisen

I november 2019 utsattes en kvinna i 85-årsåldern för en väskryckning i en butik i Malmö och blev på så sätt av med tillhörigheter. Tidigare samma år utsattes en annan äldre kvinna i Malmö, i sin egen trappuppgång, för försök till grov stöld. Gärningsmannen, som är i 35-årsåldern, blockerade dörröppningen till hissen kvinnan befann sig i och sökte igenom de kläder målsägande hade på sig.

– Gemensamt för den här typen av åldringsbrott är att målsäganden tyvärr kan vara ett lätt offer, att man som äldre blir lite extra utsatt, säger Arlinda Hellgren.

Gärningsmannen bröt sig också vid ett tillfälle in i en bostad i Lunds kommun för att stjäla lösöre till ett okänt värde. Han togs dock på bar gärning då han upptäcktes av de boende.

Mannen tog sig även in hos en kvinna i hennes bostad i Karlskrona kommun där han kom över hennes bankkort som han tagit ut sammantaget en större summa pengar med. Smycken ska även ha stulits från kvinnan, men bristande bevisning gör att rätten friar mannen från åtalspunkten grov stöld.

Samma gärningsman har även utsatt två andra kvinnor i Malmö för grova stölder då han har stulit deras väskor. Han har även stulit varor från butiker i Malmö.

Mannen döms vid Malmö tingsrätt för stöld, grov stöld, försök till grov stöld, bedrägeri, häleri samt olovlig körning till två år och två månaders fängelse. Mannen förblir häktad till dess att domen vinner laga kraft.

– Övervakningsfilmer i butikerna och på allmänna platser har varit avgörande för att kunna identifiera gärningsmannen. Även ett grundligt förundersöknings- och utredningsarbete har haft en betydande roll i detta, säger Arlinda Hellgren.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne