Hoppa till innehåll
Hem » Fällande domar för telefonbedrägerier i Ystad

Fällande domar för telefonbedrägerier i Ystad

Fyra män döms vid Ystads tingsrätt för telefonbedrägerier. En man döms till tre års fängelse för bland annat 26 grova bedrägerier. Tre män får villkorliga domar för penningtvättsbrott och ett fall av bedrägeri.

Gärningsmännen opererade i huvudsak från Tomelilla, men brottsoffren finns över hela Sverige. Polisutredningen som pågått i ett halvt år har genererat över tretusen sidor med bland annat förhörsutsagor, analyser av mobiltelefoner och datorer, fingeravtrycksundersökningar jämte foton från övervakningsfilmer från bankomater och butiker.

Mot den gärningsman som döms till fängelse för ett stort antal grova bedrägeribrott finns framförallt teknisk bevisning. Han kan bland annat knytas till användningen av kontantkortsnummer från vilka bedrägerisamtalen ringts och till nätverksadresser från vilka telefoner och datorer kopplats upp vid bedrägerierna.

Två av de tre övriga åtalade har hämtat ut kontanter och varor efter det att bedrägerierna fullbordats och en av dem varit inblandad i ett av bedrägerierna. Männen ska också i varierande grad betala skadestånd till de bedragna och i några fall till deras banker. Totalt uppgår skadeståndet till drygt två miljoner kr.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kalmar län - alla senaste nyheter och blåljus.