Hoppa till innehåll
Hem » Ung man häktas för grovt narkotikabrott i Borås

Ung man häktas för grovt narkotikabrott i Borås

En person häktades idag vid Borås tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott. Det är resultatet av polisens arbete mot den organiserade brottsligheten.

Veckan innan jul gjorde polisen i Borås ett beslag av narkotika på en vind i ett hus i området Hässleholmen i östra delarna av Borås. Efter ytterligare spaningsarbete kunde sedan polisen gripa en man, som var där för att hämta narkotikan.

– Narkotikan är en motor i den organiserade brottsligheten och en källa till många konflikter. Kan vi på olika sätt gripa och lagföra personer som verkar i den kriminella miljön, bidrar vi till att minska risken för konflikter som kan eskalera till skjutningar eller sprängningar, säger Magnus Reinholdsson, spaningsgruppchef på utredningssektionen i polisområde Älvsborg.

Mannen, född -00, medger att han hanterat narkotikan. Men hävdar samtidigt att han inte visste vad det var. Han häktades idag på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott.

Fakta

Det här arbetet är en del av polisens nationella särskilda händelse Rimfrost mot den brottslighet där kriminella konflikter bedrivs med skjutvapen och explosivämnen som vapen.

Målet för den särskilda händelsen är att:

  • minska skjutningar och sprängningar i kriminella miljöer
  • reducera antalet personer i kriminella nätverk genom lagföring och avhopparverksamhet
  • öka beslagen av vapen och sprängämnen
  • öka tryggheten hos allmänheten

Den särskilda händelsen inleddes den 10 november och är inledningsvis beslutad för 6 månader.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.