Hoppa till innehåll
Hem » Man döms för explosion på Adelgatan

Man döms för explosion på Adelgatan

En man döms idag vid Malmö tingsrätt till tre års fängelse för att bland annat ha orsakat en explosion vid entrén till en nattklubb på Adelgatan i Malmö.

Det var den 11 juni i år som en explosion ägde rum på Adelgatan i Malmö. Två män åtalades för allmänfarlig ödeläggelse genom att den ena mannen först försökt genomföra en explosion i entrén till en nattklubb på adressen för att senare tillsammans med en annan person genomfört explosionen. Männen stod även åtalade för annan brottslighet, av mindre allvarlig karaktär.

Den ena mannen döms för allmänfarlig ödeläggelse, narkotikabrott och trafikbrott till tre års fängelse. Malmö tingsrätt bedömer straffet motsvara fängelse i drygt tre och ett halvt år, men eftersom mannen endast var 20 år vid brottstillfället reduceras straffet med sex månader. Mannen döms även till att betala skadestånd till skadelidande och förblir häktad till domen vinner laga kraft. Den andra mannen frikänns från åtalet men fälls för annan brottslighet.

– Utredarna har gjort ett mycket gott jobb, brott som allmänfarlig ödeläggelse kan många gånger vara svårbevisade, säger Martin Lejestrand, biträdande sektionschef grova brott, polisen Malmö.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne