Hoppa till innehåll
Hem » Framgång i fall rörande grov misshandel och grovt vapenbrott

Framgång i fall rörande grov misshandel och grovt vapenbrott

Efter en långvarig dispyt mellan två familjer körde en man på en annan man med moped och sköt sedan den påkörde mannen i benet. Nu döms gärningsmannen till fem års fängelse.

– Gediget utredningsarbete har absolut bidragit till den här framgången, säger Christian Bruhner, utredare vid Malmöpolisen.

En man dömdes i veckan vid Malmö tingsrätt till fem års fängelse för misshandel, grov misshandel, ringa vapenbrott, grovt vapenbrott samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Mot bakgrund till att mannen varit i dispyt med en annan man och dennes familj körde han i maj i år på målsägande med moped. Polis kallades till ett område i Malmö där målsägande hittades, i anslutning till en cykelväg, med blödande ben.

Gärningspersonen som hade färdats till platsen på moped hade avlossat tre skott mot målsägande varav ett träffade i benet. Den skadade mannen fick föras med ambulans till sjukhus utan livshotande skador men som av vården anses vara bestående.

Efter kompletterande förhör med vittnen påträffades skjutvapnet ett antal dagar senare i anslutning till brottsplatsen. Vid en husrannsakan hos gärningspersonen hittades vapendelar och vapentillbehör.

– Framgången i ärendet är att vi snabbt kunde lokalisera och gripa den misstänkte. Men också att man redan i ett tidigt skede kunde höra ett flertal vittnen som också hade relevanta uppgifter. Genom vittnesmål kunde vi med hjälp av vapenhundar lokalisera skjutvapnet, säger Christian Bruhner.

Nu döms alltså gärningsmannen vid Malmö tingsrätt till fem års fängelse.

– Att gärningsmannen kunde lagföras ger positiv effekt för Malmöborna och de som bor i området. Det visar också att polisen utreder sådant som händer och att om man begår allvarliga brott får det konsekvenser, säger Christian Bruhner.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne